Και στην Αγγλία συσκευές μέτρησης θορύβου που θα δίνουν κλήσεις

Σχετικά άρθρα

Μετά την Γενεύη, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι έτοιμες να δοκιμάσουν συστήματα ανίχνευσης θορύβου που θα είναι σε θέση να δίνουν κλήσεις στους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που οι εξατμίσεις τους παράγουν περισσότερο θόρυβο από το επιτρεπτό.

Η συσκευή θα μετρά τα επίπεδα θορύβου, “κόβοντας” κλήσεις επιτόπου, φωτογραφίζοντας το όχημα, με την κλήση να στέλνεται ταχυδρομικώς στο σπίτι του παραβάτη.

Διάβασε επίσης

Όριο ταχύτητας τα 24 χλμ/ώρα στο κέντρο του Λονδίνου

Από το 2016 και μετά, όλα τα νέα οχήματα που κατασκευάζονται και πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να παράγουν ήχο έως και 74 ντεσιμπέλ. Οι δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους επτά μήνες και αν κριθούν επιτυχείς, τότε οι συγκεκριμένες συσκευές θα τοποθετηθούν σε ολόκληρη την Βρετανική επικράτεια.

Με τον τρόπο αυτό, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θέλουν να μειώσουν τον θόρυβο που παράγεται κατά την κυκλοφορία των οχημάτων, που αποτελεί την δεύτερη μορφή ρύπανσης του περιβάλλοντος μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση, μιας και θέλουν να δώσουν στους κατοίκους τους το υγιές περιβάλλον διαβίωσης που δικαιούνται.

ΠηγήSkynews.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...