Μετά την Γενεύη, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι έτοιμες να δοκιμάσουν συστήματα ανίχνευσης θορύβου που θα είναι σε θέση να δίνουν κλήσεις στους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που οι εξατμίσεις τους παράγουν περισσότερο θόρυβο από το επιτρεπτό.

Η συσκευή θα μετρά τα επίπεδα θορύβου, “κόβοντας” κλήσεις επιτόπου, φωτογραφίζοντας το όχημα, με την κλήση να στέλνεται ταχυδρομικώς στο σπίτι του παραβάτη.

1Διάβασε επίσης

Όριο ταχύτητας τα 24 χλμ/ώρα στο κέντρο του Λονδίνου

Από το 2016 και μετά, όλα τα νέα οχήματα που κατασκευάζονται και πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να παράγουν ήχο έως και 74 ντεσιμπέλ. Οι δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους επτά μήνες και αν κριθούν επιτυχείς, τότε οι συγκεκριμένες συσκευές θα τοποθετηθούν σε ολόκληρη την Βρετανική επικράτεια.

Με τον τρόπο αυτό, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θέλουν να μειώσουν τον θόρυβο που παράγεται κατά την κυκλοφορία των οχημάτων, που αποτελεί την δεύτερη μορφή ρύπανσης του περιβάλλοντος μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση, μιας και θέλουν να δώσουν στους κατοίκους τους το υγιές περιβάλλον διαβίωσης που δικαιούνται.