Κατακρημνίζονται οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

Για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Κίνα εμφάνισαν μειωμένη ζήτηση. Συγκεκριμένα τον Μάιο οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 16,4%, σε σχέση με τον Μάιο του 2018. Σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας, οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να μειώνονται μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του, μιας και για το δεύτερο εξάμηνο προβλέπεται ανάπτυξη.

Ο λόγος για την πτώση των πωλήσεων εξακολουθεί να είναι η επιβράδυνση της συνολικής οικονομίας, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, τα πρότυπα εκπομπών China VI που ορισμένες επαρχίες της Κίνας τα έχουν θέσει νωρίτερα σε ισχύ και η μείωση της κατανάλωσης στις μικρές και μεσαίες πόλεις.

Η Κίνα προσπαθεί να “γυρίσει τον τροχό”, καθώς οι αξιωματούχοι του Πεκίνου προσπαθούν τώρα να κάνουν τους καταναλωτές να ξοδέψουν. Έτσι εισήγαγαν φορολογικές ελαφρύνσεις προκειμένου να κάνουν τους Κινέζους να αγοράσουν νέα αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων ήταν οι μόνες που παρουσίασαν αύξηση. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν μόλις κατά 1,8% (97.000 οχήματα).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...