Για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Κίνα εμφάνισαν μειωμένη ζήτηση. Συγκεκριμένα τον Μάιο οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 16,4%, σε σχέση με τον Μάιο του 2018. Σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας, οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να μειώνονται μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του, μιας και για το δεύτερο εξάμηνο προβλέπεται ανάπτυξη.

Ο λόγος για την πτώση των πωλήσεων εξακολουθεί να είναι η επιβράδυνση της συνολικής οικονομίας, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, τα πρότυπα εκπομπών China VI που ορισμένες επαρχίες της Κίνας τα έχουν θέσει νωρίτερα σε ισχύ και η μείωση της κατανάλωσης στις μικρές και μεσαίες πόλεις.

Η Κίνα προσπαθεί να “γυρίσει τον τροχό”, καθώς οι αξιωματούχοι του Πεκίνου προσπαθούν τώρα να κάνουν τους καταναλωτές να ξοδέψουν. Έτσι εισήγαγαν φορολογικές ελαφρύνσεις προκειμένου να κάνουν τους Κινέζους να αγοράσουν νέα αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων ήταν οι μόνες που παρουσίασαν αύξηση. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν μόλις κατά 1,8% (97.000 οχήματα).