Σε άρθρο της, η αμερικάνικη εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Carlos Ghosn και ο γιος του, Anthony, επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια σε startup εταιρείες στη Silicon Valley.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμά της WSJ αναφέρει ότι υπάρχουν αποδείξεις για την πορεία των χρημάτων των επενδύσεων, με τον Ghosn να μην ενημερώνει τη Nissan για αυτές τις κινήσεις του.

Ο πρώην CEO της γαλλοϊαπωνικής συμμαχίας είχε κάνει τις κινήσεις του ώστε η Nissan να δώσει 10.000.000 δολάρια στην εταιρεία Suhail Bahwan Automobiles, επίσημος αντιπρόσωπός της ιαπωνικής εταιρίας στο Ομάν, ώστε αυτή να κάνει επενδύσεις. Από αυτά, τα 5.000.000 επεστράφησαν στον ίδιο τον Ghosn, μέσω της εταιρείας Good Faith Investments, που έχει έδρα τον Λίβανο, χώρα καταγωγής του παππού του.

Με τη σειρά του, o Ghosn με τον γιο του επένδυσαν αυτά τα χρήματα σε αμερικάνικες startup, με τη WSJ να αναφέρει ότι το στοιχείο αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τη Nissan εναντίον του Ghosn στη δίκη του, η οποία αναμένεται να αρχίσει ως το τέλος της χρονιάς.