Η Gemballa έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούνιο πως ετοιμάζει ένα αποκλειστικά δικό της hypercar και σήμερα δίνει στη δημοσιότητα δυο νέα σκίτσα του, που αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό του.

Ο κινητήρας θα βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο, πίσω από τις πλάτες των επιβατών και θα αποδίδει περισσότερα από 800 άλογα. Για την ώρα παραμένει άγνωστο εάν ο κινητήρας βενζίνης θα συνδυάζεται με κάποιον/κάποιους ηλεκτροκινητήρα/ηλεκτροκινητήρες, με το αυτοκίνητο να είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-200 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 6,5 δευτερόλεπτα.

Η εταιρία δηλώνει πως το hypercar της θα κάνει εκτεταμένη carbon προκειμένου να έχει όσο γίνεται μικρότερο βάρος. Πρωτότυπα του θα ξεκινήσουν τις δοκιμές από τις αρχές του 2020.

Αν τα πάντα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2022 και θα πωλείται σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, ΗΠΑ και Κίνα, με την τιμή του να είναι ακόμη άγνωστη, αλλά δεν θα μου προκαλέσει καμία εντύπωση εάν είναι επταψήφια.