Το ηλεκτρικό pickup της GM στην αγορά το 2021

Σχετικά άρθρα

Η Mary Barra, η CEO της GM, ανακοίνωσε πως το πρώτο ηλεκτρικό pickup της εταιρίας θα κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο του 2021, με την Barra να συμπληρώνει πως θα είναι ένα πολύ ικανό pickup, με την ίδια να είναι ενθουσιασμένη με αυτό.

To ηλεκτρικό pickup έχει κωδική ονομασία Project O και θα κυκλοφορήσει είτε με τα σήματα της Chevrolet, ως η ηλεκτρική έκδοση του Silverado, είτε με τα σήματα της GMC, ως ηλεκτρική έκδοση του Sierra.

Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Detroit-Hamtramck, το οποίο τελικά δεν θα κλείσει, όπως συμφώνησε η GM με την UAW. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει από τα τέλη του 2021, με την GM να επενδύει 3 δισ. δολάρια στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, προκειμένου να το εκσυγχρονίσει, ώστε να μπορεί να κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και τα ηλεκτρικά Hummer.

Το εργοστάσιο θα φτάσει στη μέγιστη ετήσια παραγωγική του ικανότητα το 2024, όπου θα κατασκευάζει περίπου 80.000 ηλεκτρικά οχήματα. Η GM θέλει έως το 2023 να προσφέρει στην αγορά 20 ηλεκτρικά μοντέλα.

Διάβασε επίσης

GM: Θα επενδύσει περισσότερα χρήματα στα ηλεκτρικά παρά στα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...