Στο νέο video “Porsche Top 5“, η γερμανική εταιρία μας δείχνει τα πέντε καλύτερα transaxle μοντέλα της. Πρόκειται για αυτοκίνητα που έχουν τον κινητήρα τοποθετημένο στο μπροστά μέρος και το κιβώτιο στο πίσω και στο video θα δεις την EA 425, το μοντέλο που ξεκίνησε να αναπτύσσεται μαζί με την Volkswagen ώστε να αντικαταστήσει την 914, αλλά η πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970 οδήγησε στην απόφαση το αυτοκίνητο να μην βγει στη παραγωγή.

Ακολουθεί η 924, το πρώτο transaxle μοντέλο της Porsche κανονικής παραγωγής, με το αυτοκίνητο να ήταν και το πρώτο μοντέλο της Porsche που διέθετε έναν υδρόψυκτο κινητήρα της Audi. Η γερμανική εταιρία διαφήμιζε τότε την 924 ως ένα σπορ αυτοκίνητο με οικογενειακές καταβολές, με τους χώρους ενός station wagon.

Στο video θα δεις την 928, που ψηφίστηκε ως το ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς του 1978, χάρη κυρίως στον καινοτόμο σχεδιασμό της. Ακολουθεί η 944, ο αντικαταστάτης της 924, που είχε σχεδιαστεί εξ’ολοκλήρου από την Porsche, ενώ φορούσε και έναν τετρακύλινδρο κινητήρα που βασιζόταν στον V8 της 928.

Τέλος θα δεις και την Porsche 968 που βασιζόταν στην 944 και ήταν η τελευταία Porsche που διέθετε κινητήρα στο μπροστά μέρος, πριν την εμφάνιση της Cayenne.