Η MNG Jet, μια τουρκική εταιρεία ιδιωτικών αεροσκαφών με έδρα την Κωνσταντινούπολη, έκανε γνωστό πως αεροπλάνα της χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως για τη διαφυγή από την Ιαπωνία του πρώην επικεφαλής της Nissan, Carlos Ghosn και πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει μήνυση.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Nissan και της Renault βρισκόταν στην Ιαπωνία αντιμέτωπος με μια σειρά από οικονομικά αδικήματα και του είχε απαγορευθεί να εγκαταλείψει την επικράτεια της Ιαπωνίας.

Ο Ghosn κατέστη διεθνής φυγάς αφού αποκάλυψε την Τρίτη ότι διέφυγε στον Λίβανο για να ξεφύγει απ’ αυτό που αποκάλεσε “μεροληπτικό σύστημα δικαιοσύνης της Ιαπωνίας”, όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα.

Τον Δεκέμβριο 2019, η MNG Jet εκμίσθωσε δύο διαφορετικά ιδιωτικά αεριωθούμενα σε δύο διαφορετικούς πελάτες, αλλά ένας από τους υπαλλήλους μας παραδέχθηκε πως πλαστογράφησε αρχεία μη περιλαμβάνοντας σ’ αυτά το όνομα του Ghosn.

Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος πέταξε από το Ντουμπάι στην Οσάκα και από την Οσάκα στην Κωνσταντινούπολη και ένα άλλο ιδιωτικό αεροσκάφος πέταξε από την Κωνσταντινούπολη στη Βηρυτό. Οι δύο μισθώσεις φαινόταν ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους. Το όνομα του κ. Ghosn δεν εμφανίζεται στα επίσημα έγγραφα των πτήσεων,

αναφέρεται στην ανακοίνωση της η εταιρία.

Χθες, Πέμπτη, η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση επτά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία τέσσερις πιλότοι, στο πλαίσιο έρευνας για τη διέλευση του Ghosn από τη χώρα. Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σήμερα στο δικαστήριο, αφού κατέθεσαν στην αστυνομία σχετικά με την υπόθεση.