Στις 16 του μηνός ο Ολλανδός αναβάτης Edwin Straver είχε ένα σοβαρό ατύχημα κατά την διάρκεια της 11ης ειδικής διαδρομής του φετινού Rally Dakar. Δυστυχώς ο Strave έχασε την μάχη με τη ζωή που έδινε όλες αυτές τις ημέρες και έγινε ο δεύτερος αναβάτης που έχασε φέτος τη ζωή του κατά την διάρκεια του Rally Dakar, μετά τον Paulo Goncalves.

Ο 48χρονος έπεσε στους αμμόλοφους με περίπου 50 χλμ/ώρα και είχε σπάσει έναν από τους επτά αυχενικούς σπονδύλους του. Είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου νοσηλευόταν όλες αυτές τις ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως είχαν αναφέρει τότε οι διοργανωτές του αγώνα, δεν είχε καρδιακό σφυγμό για περίπου δέκα λεπτά, με τους γιατρούς και διασώστες που έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος, να τον επαναφέρουν στη ζωή μετά από καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Φέτος ήταν η τρίτη συμμετοχή του Straver στο Rally Dakar και μέχρι την στιγμή της πτώσης του βρισκόταν βρισκόταν στην 38η θέση της συνολικής κατάταξης στη κατηγορία των μοτοσυκλετών. Πέρυσι είχε τερματίσει στην 30η θέση, ενώ το 2017 στην 49η θέση.