Στις 3 Μαρτίου η παρουσίαση του νέου Audi A3

Σχετικά άρθρα

Την πρώτη ήμερα της φετινής έκθεσης της Γενεύης η Audi θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Α3. Η τέταρτη γενιά του A3 θα βασίζεται στην αναβαθμισμένη έκδοση της MQB πλατφόρμας του VW Group, η οποία θα είναι ελαφρύτερη, πιο άκαμπτη και θα προσφέρει καλύτερο NVH.

Το μοντέλο θα προσφέρεται συνολικά σε 7 διαφορετικές εκδόσεις, και αρχικά θα γίνουν διαθέσιμες η πεντάπορτη hatchback και η τετράπορτη σεντάν, ενώ μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί τόσο η crossover-allroad έκδοση του, όσο και η Liftback Coupe. Το A3 crossover θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Q3 και Q5 και δεν θα προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης. Το νέο A3 δεν θα προσφέρεται ούτε σε τρίπορτη, αλλά ούτε και σε cabrio έκδοση.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ανάμεσά τους ο ήπιος υβριδικός 1.500αρης TFSI, ο ήπιος υβριδικός 2,0-λιτρος TFSI, ο 2,0-λιτρος TDI που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με 115 και 150 άλογα και να εξοπλίζεται με σύστημα διπλού (twin dosing) ψεκασμού AdBlue για την μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx.

Επίσης θα υπάρχει μια plug-in υβριδική έκδοση που θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. Τέλος θα συναντάμε και μια αμιγώς ηλεκτρική e-tron έκδοση.

Το S3, το οποίο αναμένεται να φορά τον 2,0-λιτρο TFSI κινητήρα, απόδοσης κοντά στα 330 άλογα. To RS3 θα φορά τον 2,5-λιτρο TFSI απόδοσης 410 ίππων, και μαζί με το S3 θα εξοπλίζονται με το νέο σύστημα τετρακίνησης της Audi, ενώ το RS3 θα υποστηρίζει και “drift mode”, δηλαδή θα μπορεί να στείλει την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr