Η Porsche παρουσίασε τη Macan στα τέλη του 2013, για να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία το καλοκαίρι του 2014. Όπως καταλαβαίνεις, η τρέχουσα γενιά του μεσαίου SUV της εταιρίας πλησιάζει το τέλος του κύκλου ζωής, με τον Julian Baumann, επικεφαλής του τομέα των SUV της Porsche, να έχει επιβεβαιώσει ότι η επόμενη γενιά της Macan θα είναι αμιγώς ηλεκτρική,

Αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί και να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να διατίθεται η σημερινή γενιά της Macan. Η Porsche σκοπεύει να έχει στην γκάμα της την βενζινοκίνητη Macan παράλληλα με τη νέα ηλεκτρική για τουλάχιστον μέχρι το 2024, καθώς ο όγκος των πωλήσεων της δεύτερης δεν μπορεί να αντικαταστήσει άμεσα αυτόν της πρώτης.

Αν οι πωλήσεις της νέας -ηλεκτρικής- Macan είναι ικανοποιητικές, τότε το τρέχον μοντέλο θα καταργηθεί το 2024. Αν, όμως, δεν συμβεί αυτό ή εάν η ζήτηση για το σημερινό SUV παραμένει ισχυρή, η Porsche δεν αποκλείει να την διατηρήσει στην γκάμα της, με αξιωματούχο της μάρκας να δηλώνει ότι η Macan είναι πολύ σημαντικό μοντέλο, και μπορεί να διατηρήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ακόμα περισσότερο.

Η ηλεκτρική Macan θα βασίζεται στην PPE πλατφόρμα που αναπτύσσει η Porsche σε συνεργασία με την Audi και θα προσφέρεται σε πολλές εκδόσεις, με την δυνατότερη να ονομάζεται Macan Turbo S και να φορά δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που θα αποδίδουν 700 άλογα με 1.016 Nm ροπής. Όπως στην Taycan, έτσι και στην Macan θα υπάρχει και Turbo έκδοση.

Η Macan θα ακολουθήσει τα πρότυπα της Taycan, με τεχνολογία 800 Volt, με την PPE πλατφόρμα να δίνει στην Porsche την δυνατότητα να κάνει τη νέα Macan πιο αεροδυναμική, με την μπαταρία να έχει βάρος κοντά στα 600 κιλά και να βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Η Porsche θα επενδύσει πάνω από 6 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση, αφού στόχος της είναι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και των υβριδικών της μοντέλων να αντιπροσωπεύουν το 17,7% το 2022, το 50% το 2025, ενώ το 2027 επιθυμεί το 100% των πωλήσεών της να γίνονται από ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Ηλεκτρική 911 να περιμένουμε μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια.