Δες ένα αυτόνομο Toyota Prius της Google να γράφει κρυφά 1.600 χλμ. δοκιμών χωρίς οδηγό, το 2009

Σχετικά άρθρα

Σήμερα η Waymo παρουσίασε το σύστημα 5ης γενιάς αυτόνομης οδήγησης, με τα αυτόνομα οχήματα της να έχουν διανύσει περισσότερα από 32 εκατομμύρια χλμ. σε πραγματικές συνθήκες και 20 δισ. χιλιόμετρα στον εξομοιωτή.

Όπως ξέρεις, η Waymo είναι μια αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας για αυτόνομη οδήγηση, και είναι 100% θυγατρική της Alphabet. Τα πρώτα χρόνια, όμως, ξεκίνησε ως project της Google, καθώς έγινε αυτόνομη εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2016.

Το project της Google ξεκίνησε στις αρχές του 2009, με όνομα Self-Driving Car Project. Αμέσως, οι ιδρυτές της Google, Sergey Brin και Larry Page, έθεσαν ως στόχο στους μηχανικούς και developers της εταιρίας να φτιάξουν ένα σύστημα ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση κατά μήκος δέκα δύσκολων διαδρομών, 100 μιλίων (161 χλμ.) η κάθε μια, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Google στη Καλιφόρνια.

Όπως κατάλαβες μιλάμε για 11 χρόνια πίσω, όταν ακόμα οι πολιτείες των Η.Π.Α. δεν είχαν αρχίσει να χορηγούν άδειες για δοκιμές αυτοκινήτων χωρίς οδηγό σε δημόσιους δρόμους. Η πρώτη πολιτεία που εξέδωσε μια τέτοια άδεια ήταν η Νεβάδα τον Μάιο του 2012, με την Καλιφόρνια να κάνει το ίδιο τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η παραπάνω αποκάλυψη έγινε μέσα από ένα άρθρο στο blog της Waymo, το οποίο προφανώς έρχεται τώρα στην δημοσιότητα γνωρίζοντας ότι η εταιρία δεν θα διωχθεί ποινικά, καθώς το καταστατικό της Καλιφόρνιας αναφέρει ότι οι κυρώσεις για το συγκεκριμένο θέμα αφορούν για ότι έχει γίνει μέχρι δέκα χρόνια πριν.

Το Google Self-Driving Car Project παρέμεινε μυστικό ακόμα και μέσα στην ίδια την εταιρία, καθώς ήταν μέρος του εργαστηρίου X της Google, με την εταιρία να ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος τον Οκτώβριο του 2010, σχεδόν 1,5 χρόνο αργότερα.

Η ομάδα του project ολοκλήρωσε την πρώτη διαδρομή ενός αυτόνομου Toyota Prius τον Δεκέμβριο του 2009, ενώ εννέα μήνες αργότερα και στα μέσα του 2010, ολοκλήρωσε την τελευταία. Και με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της πέμπτης γενιάς, η Google μας δίνει πλάνα από το αρχείο της, εκείνων των αυτόνομων μετακινήσεων, ώστε να δούμε την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει σημειώσει η Waymο.

Μετά το τέλος του πρώτου video μη ξεχάσεις να πατήσεις “επόμενο”, καθώς η λίστα αποτελείται από 12 videos. Enjoy!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...