Τον Ιούνιο ανοίγουν οι παραγγελίες του νέου Citroen C4

Σχετικά άρθρα

To C4 Cactus βρίσκεται στο τέλος του κύκλου ζωής του, καθώς παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2014 ενώ υπέστη ένα ελαφρύ facelift στα τέλη του 2017. H Citroen βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο της εξέλιξης της νέας γενιάς του μοντέλου, με τον CEO της γαλλικής εταιρίας, Vincent Cobee, να ανακοινώνει ότι οι παραγγελίες για το νέο μοντέλο θα ανοίξουν τον Ιούνιο.

Το νέο μοντέλο είχε προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού, αλλά τελικά αυτή ακυρώθηκε, με τον Cobee να αναφέρει ότι το εμπορικό λανσάρισμα του νέου μοντέλου θα γίνει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το επίσημο όνομα του νέου μοντέλου, αλλά σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες το νέο C4 θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη και του C4 Cactus, διατηρώντας την ελαφρώς υπερυψωμένη σχεδίαση του τελευταίου. Θα βασίζεται στην CMP πλατφόρμα των Peugeot 208/2008, και όχι στην EMP2 των 308/3008, διατηρώντας έτσι την απαραίτητη απόσταση από τα μοντέλα της γαλλικής εταιρίας.

Μηχανικά δεν αναμένονται εκπλήξεις και μεταξύ άλλων θα υπάρχει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύνολο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα του μοντέλου. Αυτό θα αποδίδει 136 άλογα και ο ηλεκτροκινητήρας θα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 50 kWh, που θα του χαρίζει μια αυτονομία 300+ χλμ.

Μιλώντας για τον σχεδιασμό του, ο Cobee είπε ότι το C4 θα ξεχωρίζει στην κατηγορία του και θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμο ως Citroen, τονίζοντας:

Η compact κατηγορία βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά είναι μια κατηγορία που δεν αλλάζει πολύ. Το νέο μοντέλο θα λανσάρει μια νέα αισθητική ταυτότητα. Θα φέρει ένα νέο look στην κατηγορία.

Η Citroen οραματίζεται το C4 ως το κύριο αυτοκίνητο για οικογένειες μεσαίας τάξης, που χρειάζεται χώρο, άνεση και περιμετρική ορατότητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...