Η αντιπροσωπεία του Mark Donaldson έχει βγάλει προς πώληση την Lotus Esprit που κάποτε ανήκε στον ιδρυτή της βρετανικής εταιρίας, τον Colin Chapman. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το Φεβρουάριο του 1981, αλλά πήρε πινακίδες για πρώτη φορά τον Αύγουστο του ίδιου έτους, και ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο του Chapman μέχρι και το θάνατό του, το Δεκέμβριο του 1982.

Η -σχεδιασμένη από τον Giorgetto Giugiaro- Εsprit, έφερε ξεχωριστά γραφικά στο αμάξωμα της, που πρόδιδαν ότι ο κινητήρας διέθετε turbo, ενώ ήταν και η πρώτη που είχε εξοπλιστεί με ζάντες της BBS. Ακόμα, το αμάξωμά του αυτοκινήτου ήταν διαφοροποιημένο σε μερικά σημεία, φορούσε νέα ανάρτησή που μείωνε την απόσταση από το έδαφος, ενώ στο εσωτερικό υπήρχαν κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις.

Ο κλιματισμός διέθετε και φίλτρο γύρης, και ο Chapman είχε “γράψει” με αυτήν την Esprit κάτι παραπάνω από 6.000 χλμ. Η συντήρησή της γινόταν αποκλειστικά στο εργοστάσιο, καθώς ήταν ιδιοκτησία της Lotus, και μετά το θάνατο του Chapman την οδήγησε η -τότε- πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Margaret Thatcher, καθώς και ο -τότε- οδηγός της Lotus στην F1, Elio de Angelis.

Το 1983, η Lotus πούλησε το αυτοκίνητο, και μέχρι σήμερα έχει αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες. Συνολικά, όμως, έχει διανύσει λιγότερα από 20.000 χλμ., και γι’αυτό η τιμή πώλησης ξεπερνά τις 80.000 λίρες (90.000 ευρώ).