Εισαγγελείς του Μονάχου ανακοίνωσαν πως εξέδωσαν κατηγορίες για τέσσερις ακόμη πρώην διευθυντές της Audi λόγω της υπόθεση του Dieselgate.

Και οι τέσσερις, τρία πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Audi και έναν επικεφαλής τμήματος που ήδη έχει βγει στη σύνταξη, κατηγορούνται για απάτη, για ψευδή πιστοποίηση και για εγκληματική διαφήμιση για 434.420 μοντέλα των Audi, VW και Porsche που πουλήθηκαν ως επί το πλείστον στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ανέφερε η εισαγγελία σε δήλωση της.

1

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως οι τέσσερις γνώριζαν για τους κινητήρες που έφεραν το παράνομο λογισμικό που χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων κατά την διάρκεια των επίσημων δοκιμών μέτρησης τους, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τους διορθώσουν, με τα μοντέλα που τους φορούσαν να συνέχιζαν να πωλούνταν.

Επίσης ένα από τα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατηγορείται πως γνώριζε για το παράνομο λογισμικό, αλλά επέλεξε να σιωπήσει προκειμένου να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi το 2016, κάτι που μεταφράζεται σε πολύ μεγαλύτερο μισθό.