Η Lotus προσφέρει πιστοποιητικό προέλευσης για τα παλιά της αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Η Lotus λανσάρει ένα νέο πρόγραμμα Certificate of Provenance (Πιστοποιητικό Προέλευσης) και το πρώτο αυτοκίνητο που πιστοποιήθηκε η προέλευση του είναι η εκπληκτική και διάσημη Esprit Turbo, που ήταν το τελευταίο εταιρικό αυτοκίνητο του ιδρυτή της Lotus, Colin Chapman.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε τον Φεβρουάριο του 1981, αλλά πήρε πινακίδες για πρώτη φορά τον Αύγουστο του ίδιου έτους, και ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο του Chapman μέχρι και το θάνατό του, το Δεκέμβριο του 1982.

Η -σχεδιασμένη από τον Giorgetto Giugiaro- Εsprit, έφερε ξεχωριστά γραφικά στο αμάξωμα της, που πρόδιδαν ότι ο κινητήρας διέθετε turbo, ενώ ήταν και η πρώτη που είχε εξοπλιστεί με ζάντες της BBS. Ακόμα, το αμάξωμά του αυτοκινήτου ήταν διαφοροποιημένο σε μερικά σημεία, φορούσε νέα ανάρτησή που μείωνε την απόσταση από το έδαφος, ενώ στο εσωτερικό υπήρχαν κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις.

Ο κλιματισμός διέθετε και φίλτρο γύρης, και ο Chapman είχε “γράψει” με αυτήν την Esprit κάτι παραπάνω από 6.000 χλμ. Η συντήρησή της γινόταν αποκλειστικά στο εργοστάσιο, καθώς ήταν ιδιοκτησία της Lotus, και μετά το θάνατο του Chapman την οδήγησε η -τότε- πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Margaret Thatcher, καθώς και ο -τότε- οδηγός της Lotus στην F1, Elio de Angelis. Το 1983, η Lotus πούλησε το αυτοκίνητο, και μέχρι σήμερα έχει αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες. Συνολικά, όμως, έχει διανύσει λιγότερα από 20.000 χλμ.

Το πρόγραμμα Certificate of Provenance απευθύνεται σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Lotus από οποιαδήποτε εποχή, και έρχεται τυπωμένο σε χαρτί υψηλής ποιότητας, που παρέχει μια περίληψη των λεπτομερειών του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του VIN, του χρώματος και των προδιαγραφών. Το πιστοποιητικό σημειώνει επίσης την ημερομηνία κατά την οποία η εταιρία ολοκλήρωσε την παραγωγή του αυτοκινήτου και το πότε παραδόθηκε στο τμήμα πωλήσεων της Lotus.

Ακόμα, παρέχεται το Build Specification Letter, που αναφέρει πληροφορίες για το αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, των βασικών χαρακτηριστικών και των προαιρετικών πρόσθετων στοιχείων. Τέλος, παρέχεται στον πελάτη μια εξατομικευμένη επιστολή υπογεγραμμένη από τον Phil Popham, διευθύνοντα σύμβουλο της Lotus.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...