Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Acura TLX

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάιο η Acura παρουσίασε τη νέα γενιά του TLX και σήμερα η premium ιαπωνική εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του sport sedan της.

Η συναρμολόγηση του μοντέλου γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Marysville, της πολιτείας του Οχάιο των Η.Π.Α, με τα πρώτα αυτοκίνητα να βρίσκονται στις αντιπροσωπείες της Acura από τις 28 Σεπτεμβρίου, με την τιμή του TLX να ξεκινά από τα 37.500 δολάρια.

Μηχανικά, το νέο TLX Type S εφοδιάζεται με τον νέο 3,0-λιτρο V6 turbo εξακύλινδρο κινητήρα, που αποδίδει 355 άλογα με 480 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) και το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Εκτός του παραπάνω κινητήρα, υπάρχει και ο 2,0-λιτρος turbo κινητήρας, προερχόμενος από το Civic Type R, απόδοσης 272 ίππων στις 4.800 σ.α.λ. και 380 Nm ροπή στις 4.500 σ.α.λ.

Και αυτός συνδυάζεται με το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται στον μπροστά άξονα, με το σύστημα τετρακίνησης SH-AWD να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Acura TLX και TLX Type S

Αισθητικά το νέο μοντέλο αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Type S concept, που παρουσίασε η Acura πέρυσι το καλοκαίρι και διαθέτει μια αιχμηρή σχεδίαση, που θα το βοηθήσει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Χωρίς άμεσο αντικαταστάτη για το καταργημένο RLX, το νέο TLX αποτελεί το κορυφαίο sedan της Acura, πάνω από το ILX.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το νέο Acura TLX

Διέρρευσαν φωτογραφίες ευρεσιτεχνίας της νέας γενιάς του Acura TLX, με το νέο σεντάν να αντλεί στοιχεία από το Precision EV Concept που παρουσιάστηκε το...

Στο σφυρί ένα Acura NSX-T του 1996

Εάν κάποιος θέλει να επενδύσει σήμερα σε ένα αυτοκίνητο προκειμένου σε λίγα χρόνια από σήμερα να βγάλει ένα σημαντικό κέρδος, τότε θα πρέπει να...

H Dodge πούλησε δύο ολοκαίνουργιες Viper το 2023, η Acura πέντε NSX

Η Dodge πούλησε δύο ολοκαίνουργιες Viper το έτος που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, παρότι το τελευταίο αυτοκίνητο βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Conner...