Το νέο Audi S3 Sportback φορά τον 2,0-λιτρο TFSI κινητήρα, απόδοσης 310 ίππων και 400 Nm ροπής, με τον κινητήρα να διαθέτει το σύστημα AVS (Audi Valve Lift System) που επιτρέπει τις βαλβίδες εισαγωγής να ανυψώνονται περισσότερο εάν το απαιτεί η κατάσταση. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Στιλιστικά διαθέτουν νέο bodykit με νέους προφυλακτήρες, νέα μαύρη μάσκα, μαύρα διακοσμητικά, σκουρόχρωμα LED φωτιστικά σώματα (LED Matrix στον πρόσθετο εξοπλισμό), διαχύτη, αεροτομή και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Υπάρχουν τέσσερις τομείς που η γερμανική εταιρία έχει βελτιώσει στο μοντέλο, και αυτοί είναι: το σύστημα της τετρακίνησης, το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, η τεχνολογία της ανάρτησης και το Audi select mode. Αυτοί οι τέσσερις τομείς δεν επηρεάζουν τη συμπεριφορά μόνο του S3, καθώς υπάρχουν σαν επιλογή και στην υπόλοιπη γκάμα του A3.

Στον βασικό εξοπλισμό η ανάρτηση μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 1,5 εκατοστό, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό συναντάμε και ενεργή ανάρτηση. Τα φρένα διαθέτουν μαύρες ή κόκκινες δαγκάνες, με τις ζάντες του νέου S3 να είναι 18″, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν και ζάντες διαστάσεων 19″.

Το μήκος του S3 Sporback έχει αυξηθεί κατά 3 εκατοστά σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά, φτάνοντας τα 4,34 μέτρα, ενώ το S3 Sedan διαθέτει 4 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος (4,5 μέτρα). Το πλάτος τους έχει αυξηθεί κατά 3 εκατοστά, στα 1,82 εκατοστά, ενώ το ύψος τους ανέρχεται στα 1,43 εκατοστά. Το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,64 εκατοστά, με το S3 Sportback να έχει 325 έως 1.145 λίτρα χώρου αποσκευών, ενώ το S3 Sedan έχει 370 λίτρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ τιμόνι, σπορ καθίσματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ή 12,3″ και οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό διάστασης 8,25″ ή 10,1″. Επίσης υπάρχει LED κρυφός φωτισμός, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB 3, επαγωγικός φορτιστής για Smartphone και ηχοσύστημα Bang & Olufsen.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας το νέο S3 διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό τα συστήματα Audi pre sense front, swerve assist με turn assist και lane departure warning. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν τα lane change and exit warnings, cross-traffic, park assist, adaptive cruise assist και efficiency assist