Είναι αυτή η νέα Porsche Macan EV;

Σχετικά άρθρα

Η Porsche παρουσίασε σήμερα μια σειρά από πρωτότυπα και ανάμεσα στις φωτογραφίες τους υπάρχει και ένα πήλινο πρωτότυπο που ενδεχομένως να μας δείχνει το πως θα μοιάζει η επόμενη γενιά της Macan, η οποία θα προσφέρεται αποκλειστικά ως ηλεκτρική.

Η νέα γενιά της Macan θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα βασίζεται στην PPE πλατφόρμα που αναπτύσσεται από κοινού από την Porsche και την Audi, με την πλατφόρμα να υποστηρίζει τόσο πισωκίνητες, όσο και τετρακίνητες υλοποιήσεις, με έναν κινητήρα ανά άξονα.

Η δυνατότερη έκδοση θα ονομάζεται Macan Turbo S και θα φορά δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που θα αποδίδουν 700 άλογα με 1.016 Nm ροπής. Όπως στην Taycan, έτσι και στην Macan θα υπάρχει και Turbo έκδοση.

Η Macan θα ακολουθήσει τα πρότυπα της Taycan, με τεχνολογία 800 Volt, με την PPE πλατφόρμα να δίνει στην Porsche την δυνατότητα να κάνει τη νέα Macan πιο αεροδυναμική, με την μπαταρία να έχει βάρος κοντά στα 600 κιλά και να βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Η Porsche θα επενδύσει πάνω από 6 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση, αφού στόχος της είναι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και των υβριδικών της μοντέλων να αντιπροσωπεύουν το 17,7% το 2022, το 50% το 2025, ενώ το 2027 επιθυμεί το 100% των πωλήσεών της να γίνονται από ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Ηλεκτρική 911 να περιμένουμε μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια.

Η Porsche σκοπεύει να διατηρήσει στην γκάμα της την βενζινοκίνητη Macan παράλληλα με τη νέα ηλεκτρική Macan για τουλάχιστον μέχρι το 2024, καθώς ο όγκος των πωλήσεων της δεύτερης δεν μπορεί να αντικαταστήσει άμεσα αυτόν της πρώτης.

Αν οι πωλήσεις της νέας -ηλεκτρικής- Macan είναι ικανοποιητικές, τότε το τρέχον μοντέλο θα καταργηθεί το 2024. Αν, όμως, δεν συμβεί αυτό ή εάν η ζήτηση για το σημερινό SUV παραμένει ισχυρή, η Porsche δεν αποκλείει να την διατηρήσει στην γκάμα της, με αξιωματούχο της μάρκας να δηλώνει ότι η Macan είναι πολύ σημαντικό μοντέλο, και μπορεί να διατηρήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ακόμα περισσότερο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...