Επίσημο: Αποχωρεί από την Formula E η BMW

Σχετικά άρθρα

Μετά από επτά επιτυχημένα χρόνια, η BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρίσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E στο τέλος της επόμενης σεζόν. Ως συνεργάτης, η BMW υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το θεσμό της Formula E και έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Η BMW έχει κατακτήσει τέσσερις νίκες, τέσσερις pole positions και εννιά βάθρα με την ομάδα BMW i Andretti Motorsport, στους 24 αγώνες που έχει συμμετάσχει. Το BMW Group χρησιμοποιούσε πάντα τη Formula E ως τεχνολογικό εργαστήριο για τα μοντέλα παραγωγής της και την επόμενη χρονιά θα τρέξει με τους Maximilian Gunther και Jake Dennis.

Στην ανακοίνωσή της η BMW τονίζει πως εξάντλησε τις ευκαιρίες μεταφοράς τεχνολογίας από τους αγώνες ταχύτητας στα ηλεκτρικά της μοντέλα παραγωγής, συμπληρώνοντας πως οι ίδιοι μηχανικοί που αναπτύσσουν τα συστήματα μετάδοσης κίνησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής είναι επίσης υπεύθυνοι για τα συστήματα μετάδοσης κίνησης των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η BMW μετατοπίζει την στρατηγική της εστίαση στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, θέτοντας ως στόχο να πουλήσει 1 εκατ. ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έως τα τέλη του 2021, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει στα 7 εκατ. έως το 2030, με τα 2/3 εξ’αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Η έβδομη σεζόν της Formula E θα ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου του 2021 με το ePrix της Χιλής και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021, με κάποιους αγώνες να μην έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα λόγω κορωνοϊου.

Η απόφαση της BMW ακολουθεί αυτή της Audi, η οποία στην αρχή της εβδομάδας έκανε γνωστό πως θα αποχωρήσει από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα μετά το τέλος της σεζόν του 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...
Autoblog.gr