Επίσημο: Αποχωρεί από την Formula E η BMW

Σχετικά άρθρα

Μετά από επτά επιτυχημένα χρόνια, η BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρίσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E στο τέλος της επόμενης σεζόν. Ως συνεργάτης, η BMW υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το θεσμό της Formula E και έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Η BMW έχει κατακτήσει τέσσερις νίκες, τέσσερις pole positions και εννιά βάθρα με την ομάδα BMW i Andretti Motorsport, στους 24 αγώνες που έχει συμμετάσχει. Το BMW Group χρησιμοποιούσε πάντα τη Formula E ως τεχνολογικό εργαστήριο για τα μοντέλα παραγωγής της και την επόμενη χρονιά θα τρέξει με τους Maximilian Gunther και Jake Dennis.

Στην ανακοίνωσή της η BMW τονίζει πως εξάντλησε τις ευκαιρίες μεταφοράς τεχνολογίας από τους αγώνες ταχύτητας στα ηλεκτρικά της μοντέλα παραγωγής, συμπληρώνοντας πως οι ίδιοι μηχανικοί που αναπτύσσουν τα συστήματα μετάδοσης κίνησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής είναι επίσης υπεύθυνοι για τα συστήματα μετάδοσης κίνησης των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η BMW μετατοπίζει την στρατηγική της εστίαση στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, θέτοντας ως στόχο να πουλήσει 1 εκατ. ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έως τα τέλη του 2021, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει στα 7 εκατ. έως το 2030, με τα 2/3 εξ’αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Η έβδομη σεζόν της Formula E θα ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου του 2021 με το ePrix της Χιλής και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021, με κάποιους αγώνες να μην έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα λόγω κορωνοϊου.

Η απόφαση της BMW ακολουθεί αυτή της Audi, η οποία στην αρχή της εβδομάδας έκανε γνωστό πως θα αποχωρήσει από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα μετά το τέλος της σεζόν του 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις και εκτός από δύο ανώτερα στελέχη της, απέλυσε 500 υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα των Superchargers ταχυφορτιστών της. Τα δύο...

Η BMW αφαιρεί το γράμμα “i” από τα βενζινοκίνητα μοντέλα της

Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της BMW αυξάνεται διαρκώς, όπου κύριο χαρακτηριστικό των ονομάτων τους είναι ότι ξεκινούν με το γράμμα “i”, παραδείγματος χάριν iX3,...

Η Nio λανσάρει την μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης 150 kWh στην Κίνα

Όπως είχε προαναγγείλει πριν δύο χρόνια, η Nio θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου την εμπορική διάθεση στην αγορά Κίνα μιας ολοκαίνουριας μπαταρίας ημι-στερεής κατάστασης. Αυτή...

Η Κίνα επενδύει στην Ουγγαρία

Σε προπύργιο" της Κίνας στην Ε.Ε. μετατρέπεται η Ουγγαρία, με την κυβέρνηση Όρμπαν να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία το "άνοιγμα προς ανατολάς", παρά τις...