Η Bentley ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου νέου Blower το οποίο θα δοκιμαστεί διεξοδικά, έτσι ώστε τα 12 νέα Blower που θα κατασκευάσει η εταιρία και θα παραδώσει στους πελάτες της να είναι άριστα.

1

Το πρόγραμμα δοκιμών έχει σχεδιαστεί για να επιτύχει το ισοδύναμο 35.000 χιλιομέτρων οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες και 8.000 χιλιόμετρα σε πίστα, και θα προσομοιώνει την συμμετοχή σε διάσημα ράλι, όπως το Peking to Paris και το Mille Miglia.

2

Η βρετανική εταιρία έπρεπε πρώτα να αποσυναρμολογήσει το Blower του 1929 με αριθμό πλαισίου #HB3403, να σκανάρει τρισδιάστατα όλα τα μέρη του προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό μοντέλο για να μπορεί να κατασκευάσει τα νέα αυτοκίνητα με χρήση καλουπιών και εργαλείων της εποχής της δεκαετίας του 1920.

3Διάβασε επίσης

Ο Ralph Lauren και άλλοι συλλέκτες παραπονέθηκαν στην Bentley για τα 12 νέα Blower

Την κατασκευή των 12 + 1 νέων αυτοκινήτων την έχει αναλάβει το τμήμα Mulliner, το οποίο θα χρειαστεί 2 χρόνια για την ολοκλήρωση της κατασκευής τους. Όλα τα νέα Blower θα είναι πανομοιότυπα με το πρωτότυπο, με ελάχιστες αλλαγές που υπαγορεύονται από τους σύγχρονους κανονισμούς ασφαλείας. Μηχανικά φορούν τον κομπρεσοράτο 4.398 κ.εκ κινητήρα απόδοσης 240 ίππων στις 4.200 σ.α.λ.

4

Κάθε νέο Blower αποτελείται από 1.846 μέρη, τα οποία έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και συναρμολογηθεί από ανθρώπινα χέρια. Η τιμή του Blower δεν ανακοινώθηκε, αλλά είναι δεδομένο πως αυτή είναι αρκετά τσουχτερή και δεν θα προκαλούσε εντύπωση εάν είναι και επταψήφια. Να σημειωθεί πως και τα 12 νέα Blower έχον ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους.