Ο Sebastian Loeb θα συμμετέχει με την Prodrive στο Rally Dakar του 2021

Σχετικά άρθρα

H Prodrive έκανε γνωστό πως ο Sebastian Loeb θα οδηγήσει το νέο της αγωνιστικό το Rally Dakar του 2021. To αγωνιστικό ονομάζεται BRX T1 και η εταιρία το περιγράφει ως “το απόλυτο όχημα” για το Dakar.

Το αγωνιστικό βάρους 1.850 κιλών, διαθέτει σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο και κίνηση παίρνει από έναν V6 3,5-λίτρων twin-turbo κινητήρα βενζίνης απόδοσης 400 ίππων με 700 Nm ροπής. Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός σειριακού εξατάχυτου κιβωτίου και τριών διαφορικών.

Είναι σχεδιασμένο από τον Ian Callum, με το σώμα του να είναι κατασκευασμένο από carbon. Το μήκος του αγγίζει τα 4,5 μέτρα, έχει ύψος 1,8 μέτρων και μεταξόνιο 2,9 μέτρων.

Η Prodrive θα συμμετέχει με δύο BRX T1 στο Rally Dakar του 2021, υποστηριζόμενη από το Mumtalakat, το κρατικό ταμείο πλούτου του Μπαχρέιν. Το δεύτερο BRX T1 θα το οδηγεί ο Nani Roma.

Το Rally Dakar του 2021 θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Σαουδική Αραβία. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου από τη Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που βρίσκεται στη δυτική ακτή, με την καρό σημαία να πέφτει στις 15 Ιανουαρίου στην ίδια πόλη μετά από 12 ημερήσιες ειδικές διαδρομές και πάνω από 4.767 χιλιόμετρα αγώνα. Έχει προγραμματιστεί μια ημέρα ανάπαυσης στις 9 Ιανουαρίου στη πόλη Χάυλ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...