Ο Oliver Solberg ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβαίνει μια κατηγορία στο παγκόσμιου πρωταθλήματος Rally, καθώς από το 2021 θα τρέχει στο WRC2 με τα χρώματα της Hyundai Motorsport.

Ο 19χρονος Σουηδός συμμετείχε το 2020 στην WRC3 κατηγορία και στο ERC με τα Volkswagen Polo R5 και Skoda Fabia R5 Evo, τερματίζοντας στην 2η θέση του ERC και στην τέταρτη θέση του WRC3, έχοντας κατακτήσει τη νίκη στο Rally Εσθονίας.

Με την αποχώρηση της Volkswagen από κάθε μορφής motorsport, ο Solberg πήρε την ευκαιρία να πάει στην Hyundai για να οδηγήσει στην αρχή της σεζόν το i20 R5, προτού πάρει στα χέρια του το ολοκαίνουριο i20N Rally 2, όταν θα είναι διαθέσιμο στα μέσα της σεζόν. Ωστόσο, το πρόγραμμα αγώνων που θα ακολουθήσουν δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Ο Solberg υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την κορεάτικη ομάδα, έχοντας συνοδηγό τον Aaron Johnston, με τον Σουηδό να αναφέρει ότι έχει μπροστά του μια απίστευτη ευκαιρία να συμμετάσχει με την ομάδα που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο των κατασκευαστών στο WRC το 2019 και το 2020.