Η SsangYong δεν μπόρεσε να αποπληρώσει δάνεια ύψους 44 εκατ. ευρώ (60 δισ. γουάν) έως την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και γι’αυτό η νοτιοκορεάτικη εταιρία ανακοίνωσε πως υπέβαλε αίτηση για δικαστική διαχείριση.

Η SsangYong Motor υπέβαλε αίτηση για διαδικασία δικαστικής διαχείρισης περιουσίας εν χρεωκοπία καθώς αναμένεται τεράστια διαταραχή στη λειτουργία της μιας και η εταιρεία δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία για παράταση των προθεσμιών αποπληρωμής των δανείων της με ξένες τράπεζες,

ανέφερε σε δήλωση της εταιρία, η οποία έχει πλέον τρεις μήνες ώστε να κάνει τις απαιτούμενες συνομιλίες με τους πιστωτές της.

Οι πωλήσεις της SsangYong μειώθηκαν κατά περισσότερο από 20% την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, μιας και η εταιρία έχει πουλήσει 96.825 αυτοκίνητα.

Η ινδική Mahindra & Mahindra που κατέχει το 74,65% στη SsangYong, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως τα περίπου τα 30 δισ. γουάν οφείλονται στην Bank of America Corp, τα 20 δισ. γουάν στην JPMorgan Chase & Co και τα 10 δισ. γουάν στην BNP Paribas.

Η Mahindra αναζητά από τον περασμένο Ιούνιο αγοραστή για το σύνολο ή για το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της SsangYong που κατέχει, το οποίο απέκτησε το 2010, όταν η SsangYong βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.