Νέο επεισόδιο της σειράς Top 5 και σε αυτό η Porsche μας δείχνει 5 highlights της 550 Spyder, ενός εκ των σημαντικότερων αυτοκινήτων που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η γερμανική εταιρία.

Το όνομά της προέρχεται από το βάρος της, μιας και αυτό ανέρχεται στα 550 κιλά, με τον τετρακύλινδρο 1.500άρη boxer τετρακύλινδρο κινητήρα να αποδίδει 110 άλογα. Το 1954 πήρε τη νίκη στη κατηγορία της στον αγώνα Carrera Panamericana, με τον James Dean να ήταν ο πρώτος Αμερικάνος που είχε αγοράσει μια 550.

Συγκεκριμένα, ήταν 30 Σεπτεμβρίου του 1955 όταν ο James Dean έχασε τη ζωή του τρακάροντας με την διάσημη Porsche 550 Spyder του. Το αυτοκίνητο, μετά τον θάνατο του Dean το ακολουθούν πολλές τρομακτικές ιστορίες, με αρκετούς να είναι εκείνοι που να το χαρακτηρίζουν “καταραμένο”.

Μετά τον θάνατο του Dean, το αυτοκίνητο θεωρήθηκε υπεύθυνο για το σπασμένο πόδι ενός μηχανικού, ενώ δύο άνδρες που πήραν κάποια μέρη από το αυτοκίνητο, τράκαραν τα αυτοκίνητά τους, με τον έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του. Υπάρχουν και άλλες τέτοιες παρόμοιες ιστορίες για το αυτοκίνητο.