Ο Nico Hulkenberg δεν είχε συμβόλαιο για τη σεζόν του 2020 στην F1, ωστόσο έτρεξε σε τρεις αγώνες για λογαριασμό της Racing Point αντικαθιστώντας τους Sergio Pérez και Lance Stroll, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2. Φέτος, η Racing Point μετονομάζεται σε Aston Martin F1, με την βρετανική ομάδα να έχει -κατά το ήμισυ- νέο οδηγικό δίδυμο, καθώς στη θέση του Perez πήγε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel.

Ωστόσο, το αφεντικό της ομάδας Otmar Szafnauer δεν έχει ξεχάσει τον Hulkenberg κατά τη διάρκεια της νέας σελίδας της ομάδας, και σε συνέντευξη στο γερμανικό RTL δήλωσε ότι θα ήθελε να προσφέρει στο Hulkenberg συμβόλαιο με την Aston Martin. Ο Szafnauer επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον 33χρονο Γερμανό οδηγό για τη θέση του πρώτου εφεδρικού οδηγού της ομάδας, καθώς ο Szafnauer θεωρεί χρήσιμο να υπάρχει μόνιμος εφεδρικός οδηγός, για οτιδήποτε προκύψει.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ομάδας ανέφερε πως μέσα στις φετινές του φιλοδοξίες είναι να νικήσει τη McLaren και να κατακτήσει την τρίτη θέση του πρωταθλήματος των κατασκευασταστών. Ο Szafnauer πιστεύει ότι η McLaren ήταν ελαφρώς λιγότερο άτυχη από την Racing Point πέρυσι, και ότι η ομάδα του έπρεπε να είχε τερματίσει τρίτη το 2020. Προσθέτει, δε ότι θα ήταν ωραίο αν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τη Red Bull και τη Mercedes. Επιπλέον, πιστεύει πολύ στον Vettel, και είναι πεπεισμένος ότι ο Γερμανός μπορούν να ευχαριστηθεί και πάλι την οδήγηση στην Aston Martin, αλλά είναι σημαντικό ο Vettel και ο Stroll να συνεργάζονται ομαδικά.