Bill Gates: Έχουμε ανάγκη εκατοντάδες Elon Musk

Σχετικά άρθρα

Ο Bill Gates, ο ιδρυτής της Μicrosoft, επαίνεσε τις “τρελές ιδέες” του Elon Musk που βοήθησαν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ωθώντας άλλες εταιρείες να προσαρμοστούν σε πιο πράσινες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα ο Gates είπε για τον Musk:

Έχει συνεισφέρει με πολλούς τρόπους. Η Tesla είναι ένα ισχυρό προϊόν. Ανάγκασε όλες τις εταιρείες αυτοκινήτων να την δουν, να δουν αν μπορούν να ανταγωνιστούν αυτό που έκανε με την Tesla.

Επίσης, πρόσφατα έθεσε μια πρόκληση, την τεχνολογία που ονομάζεται “άμεση δέσμευση αέρα” που θα είναι μέρος της λύσης. Ήταν πρόθυμος να προωθήσει τρελές ιδέες. Χρειαζόμαστε εκατοντάδες Elon Musk και έτσι θα το κάνουμε αυτό.

Ο Gates ενθάρρυνε μάλιστα τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λέγοντας ότι ο κόσμος έχει περίπου τρεις δεκαετίες για να εξαλείψει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να αποτρέψει μια καταστροφική αύξηση των θερμοκρασιών, την οποία περιγράφει στο νέο του βιβλίο “Πώς να αποφύγουμε μια καταστροφή του κλίματος: Οι λύσεις που έχουμε και οι ανακαλύψεις που χρειαζόμαστε“.

Διάβασε ακόμη

Ο Elon Musk πιστεύει πως ο Bill Gates στοιχημάτισε ενάντια στη Tesla και έχασε πολλά χρήματα από αυτό

Με περισσότερη καινοτομία και ζήτηση, ο Gates αναμένει ότι οι τιμές για τα πιο πράσινα προϊόντα θα είναι τελικά ανάλογες με επιλογές που σήμερα είναι λιγότερο φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά φθηνότερες σε παραγωγή και αγορά.

Η Tesla και πολλές από τις εταιρείες τώρα επικεντρώνονται στην κατασκευή αυτών των αυτοκινήτων. Η GM αποφάσισε ότι το 2035 θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αυτό δεν συμβαίνει επειδή πιστεύει ότι είναι ένα κατώτερο προϊόν. Πιστεύει ότι η πράσινη προστιθέμενη αξία θα έχει μεταφερθεί σε αυτή την κατηγορία,

εκτίμησε ο Gates που συνέκρινε την Tesla με άλλες πράσινες εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει, όπως η Impossible Foods και το Beyond Meat, που δημιουργούν φυτικά προϊόντα που μοιάζουν με βόειο κρέας.

Όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι ένα πολύ μικρό τμήμα της αγοράς – 1 ή 2% – αλλά όταν οι αλυσίδες μπέργκερ τα προσέφεραν ως επιλογή, ακόμη και με ελαφρώς υψηλότερη τιμή, η ζήτηση ήταν πολύ ισχυρή.

Βασικά δεν κάνουμε αρκετά για τα πιο σημαντικά πράγματα: τον χάλυβα, το τσιμέντο και το κρέας και δυστυχώς, τα πράγματα που σκέφτονται ως λύση οι άνθρωποι – η ηλεκτρική ενέργεια και τα επιβατικά αυτοκίνητα – είναι το ένα τρίτο του προβλήματος. Οπότε πρέπει να δουλέψουμε για τα άλλα δύο τρίτα.

επισήμανε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, που πρόσθεσε πως δεν ενδιαφέρεται να μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα, όπως θέλει να κάνει ο Musk, στέλνοντας ανθρώπους στον Άρη.

Δεν πρόκειται να πληρώσω πολλά χρήματα για ένα τέτοιο ταξίδι [στο διάστημα], γιατί το ίδρυμά μου μπορεί να αγοράσει εμβόλια ιλαράς και να σώσει μια ζωή δίνοντας 1.000 δολάρια. Έτσι, για ό,τι και αν κάνω πάντα σκέφτομαι ότι θα μπορούσα με αυτά τα χρήματα να αγοράσω ένα εμβόλιο κατά της ιλαράς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...