Η Prodrive συνεργάζεται με την ομάδα Extreme E του Lewis Hamilton, X44

Σχετικά άρθρα

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της πρώτης σεζόν του πρωταθλήματος Extreme E, η ομάδα του Lewis Hamilton ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Prodrive σε τεχνικό επίπεδο, με τον ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρίας, David Richards να δηλώνει:

Το πρωτάθλημα Extreme E είναι μια τόσο συναρπαστική και μοναδική ιδέα και έχω εντυπωσιαστεί από το project, από τότε που ο Alejandro το ανακοίνωσε σχεδόν δύο χρόνια πριν. Όταν ο Lewis ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του για δημιουργία μιας ομάδας, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την Prodrive να τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες από αυτό το πρωτάθλημα.

Όπως γνωρίζεις, στο εν λόγω -εν είδει ενιαίου- πρωτάθλημα θα τρέχουν όλοι με ένα ηλεκτρικό SUV, το Odyssey 21, το οποίο είναι κατασκευασμένο από την γαλλική Spark Racing Technology. Κάθε μια από τις 10 ομάδες θα πρέπει να έχει στη σύσταση της έναν άνδρα και μια γυναίκα οδηγό, με την X44 να ανακοινώνει τους Sebastien Loeb και Cristina Gutierrez.

Για τον Sebastien Loeb δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αναφορά στο πλούσιο βιογραφικό του, με την Ισπανίδα οδηγό να είναι ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο που έτρεξε στο Ράλι Ντακάρ το 2017 και έγινε η πρώτη Ισπανίδα γυναίκα οδηγός που ολοκλήρωσε τον αγώνα στην κατηγορία αυτοκινήτων, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.

Εκτός αυτού, η Gutierrez στη χώρα καταγωγής της είχε προηγουμένως εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος All-Terrain Spanish Rally, τερματίζοντας στην κορυφή της γυναικείας κατηγορίας από το 2011 έως το 2016.

Η πρώτη σεζόν του Extreme E θα φιλοξενήσει συνολικά δέκα παγκόσμιους πρωταθλητές από θεσμούς της FIA. Πιο συγκεκριμένα, εκτός των Lewis Hamilton, Nico Rosberg και Jenson Button, θα τρέξουν τρεις πρωταθλητές του World Rallycross (Johan Kristoffersson, Timmy Hansen και Mattias Ekstrom), δύο του WRC (Sebastien Loeb και Carlos Sainz), παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών σε Trial (Laia Sanz) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Pro-4 (Kyle LeDuc), οι οποίοι κατέχουν συλλογικά πάνω από 40 τίτλους. Εκτός από αυτήν τη λίστα, η Jamie Chadwick είναι πρωταθλήτρια της W Series και η Molly Taylor πρώην πρωταθλήτρια του πρωταθλήματος rally Αυστραλίας.

Ο εναρκτήριος αγώνας του πρωταθλήματος Extreme E θα είναι το Desert X Prix, που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 4 Απριλίου στην AlUla της Σαουδικής Αραβίας. Το Extreme E θα επισκεφτεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες σε τέσσερις ηπείρους. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τη Σενεγάλη, θα ακολουθήσει η Σαουδική Αραβία, το Νεπάλ, η Γροιλανδία και η Βραζιλία.

Το ημερολόγιο των αγώνων:

  • 3-4 Απριλίου: Sharaan, Al-Ula, Σαουδική Αραβία
  • 29-30 Μαΐου: Lac Rose, Dakar, Σενεγάλη
  • 28-29 Αυγούστου: Kangerlussuaq, Γροιλανδία
  • 23-24 Οκτωβρίου: Santarem, Para, Βραζιλία
  • 11-12 Δεκεμβρίου: Kali Gandaki Valley, Mustang District, Νεπάλ

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Δυστύχημα σε αγώνα rally στην Ουγγαρία με νεκρούς 4 θεατές

Στο περιθώριο του Rally Esztergom-Nyerges στην Ουγγαρία, το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Skoda Fabia Rally2 έχασε τον έλεγχο με...