Κάηκε μια Ferrari F40 στην Ιαπωνία

Σχετικά άρθρα

Μια από τις 1.311 F40 που κατασκεύασε η Ferrarri κάηκε ολοσχερώς στη “μαγική διαδρομή” του Mazda Turnpike, Touge, στο βουνό Χακόνε της Ιαπωνίας. Μέσα στο ιταλικό supercar βρισκόταν δύο άνθρωποι που ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με αυτούς, η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο του κινητήρα, με την πυροσβεστική υπηρεσία να φτάνει στο σημείο όταν ήδη ήταν αργά, με την F40 να έχει καεί ολοσχερώς.

Η F40 είναι το μοντέλο που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων με την αναφορά των λέξεων “δεκαετία ‘80”. Το μοντέλο που συνέχισε αυτό που άρχισε η GTO αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Ανέβασε την ένταση στο 11. Έβαλε τον πήχη τόσο ψηλά που ούτε ο διάδοχος της κατάφερε να την ξεπεράσει, τουλάχιστον στις καρδιές των petrolheads.

Άγρια και πρακτικά αγωνιστική με ότι αυτό συνεπάγεται, ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο η Ιταλική εταιρία γιόρτασε 40 χρόνια παραγωγής “πολιτικών” αυτοκινήτων. Επίσης, σε μία στιγμή που η ιστορία γράφεται μόνη της, ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που είδε να παρουσιάζεται ο Enzo Ferrari πριν αυτός μας αφήσει, τον Αύγουστο του 1988. Ο κόσμος προσπαθούσε να συνέλθει από την “Μαύρη Δευτέρα” και η F40 ήταν το χαστούκι στο πρόσωπο που χρειαζόταν.

Χωρίς υδραυλικό τιμόνι, υποβοήθηση στο σύστημα πέδησης, χωρίς ηλεκτρονικά, 1.311 F40 βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Ferrari στο Μαρανέλο και κίνηση παίρνει από τον biturbo V8 κινητήρα των 2,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 478 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα.

Ο κινητήρας μάλιστα για την εποχή του έκανε εκτεταμένη χρήση μαγνησίου, μιας και το κάρτερ λαδιού, οι κυλινδροκεφαλές, οι πολλαπλές εισαγωγής και το περίβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων ήταν κατασκευασμένο από το υλικό αυτό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...
Autoblog.gr