Επίσημο: Touring Superleggera Arese RH95

Σχετικά άρθρα

Η Carrozzeria Touring Superleggera παρουσίασε το δώρο που ετοίμασε στον εαυτό της για τα 95τα γενέθλιά της ως coachbuilder. Ο λόγος για το Arese RH95, το οποίο πρόκειται για μια Ferrari 488 GTB με ένα εντελώς νέο σώμα. Έτσι, το νέο μοντέλο της Touring Superleggera είναι ένα κουπέ δύο θέσεων, αλλά κυρίως είναι η πρώτη δημιουργία της Touring που έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.

Αισθητικά μοιράζεται πολλά στοιχεία με τις πρόσφατες δημιουργίες της Touring, κάτι που είναι εύκολα διακριτό, καθώς το εμπρός μέρος μοιάζει αρκετά με αυτό του Aero 3. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού του Arese RH95 από την Touring Superleggera, με επικεφαλής τον Louis de Fabribeckers, δόθηκε μεγάλη προσοχή στις πόρτες και το πίσω μέρος, όπως φυσικά σε όλο το αμάξωμα, το οποίο είναι πλήρως κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Οι “butterfly” πόρτες έχουν βάση στην οροφή, όπως τα σπορ πρωτότυπα της δεκαετίας του ’60, με το μονοκόμματο εμπρός μέρος να φέρνει στην Alfa Romeo 33 Stradale, το θρυλικό αριστούργημα του σχεδιαστή Franco Scaglione. Διαθέτει κομψές αναλογίες και -σύμφωνα με την εταιρία- είναι το κατάλληλο αυτοκίνητο για να προωθήσει η Touring τη φιλοσοφία της για τα κεντρομήχανα μοντέλα.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την 488 GTB, κάτι που σημαίνει ότι το Arese RH95 κινείται από τον 3,9-λίτρων V8 twin-turbo κινητήρα, απόδοσης 670 ίππων και 760 Nm ροπής. Η δύναμη στέλνεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 7-τάχυτου διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου.

Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε η Touring είναι το πράσινο που βλέπεις στις φωτογραφίες. Στη συνέχεια, η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα χρώμα για να τιμήσει την Alfa Romeo, σε κόκκινο και λευκό. Το τρίτο αυτοκίνητο θα είναι ντυμένο με μπλε και πορτοκαλί χρώμα για να μιμείται τα θρυλικά χρώματα της Gulf Oil, που φορούσαν πολλά αγωνιστικά αυτοκίνητα για δεκαετίες.

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 18 αυτοκίνητα και κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται έξι μήνες για να κατασκευαστεί, αφού πρώτα οι αγοραστές παραδώσουν στην Touring Superleggera το αυτοκίνητο “δότη”. Το Arese RH95 θα λάβει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως το The Quail, το Bridge, το Salon Prive και το Zoute GP.

Να θυμίσω ότι η πόλη Arese βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της γειτονικής χώρας, κοντά στο Μιλάνο, και στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι γνωστή για το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Alfa Romeo, που άνοιξε το 1965. Ωστόσο, έκλεισε το 2005 και μετετράπη στο μουσείο της μάρκας, το Museo Storico Alfa Romeo. Στο Arese, όμως, βρίσκεται και η έδρα της Carrozzeria Touring Superleggera.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...