Τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη της νέας -τρίτης- γενιάς του 308, η Peugeot παρουσίασε σήμερα την πρακτική έκδοση του μοντέλου. Οι παραγγελίες του 308 SW θα ανοίξουν αργότερα μέσα στο έτος, με την κυκλοφορία του να έχει οριστεί για τις αρχές του 2022, λίγους μήνες μετά την πεντάπορτη hatchback έκδοση.

1

Το αυτοκίνητο θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Mulhouse της Γαλλίας και σε σχέση με το hatchback είναι μακρύτερο κατά 273 χλστ. Έτσι, το μήκος του αγγίζει τα 4.640 χλστ., ενώ έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 55 χλστ., φτάνοντας τα 2.732 χλστ., με τον πίσω πρόβολο να είναι μακρύτερος κατά 210 χλστ., κάτι που αυξάνει σημαντικά τον χώρο αποσκευών.

Μιλώντας για τον τελευταίο, η χωρητικότητα του αγγίζει τα 608 λίτρα, σε σχέση με τα 412 λίτρα του 308 hatchback. Με την αναδίπλωση των διαιρούμενων (40/20/40) πίσω καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών εκτοξεύεται στα 1.634 λίτρα, με τον χώρο φόρτωσης να δέχεται αντικείμενα με μήκος έως και 1,85 μέτρων.

2

Η επανασχεδιασμένη ουρά ταιριάζει με το επιθετικό εμπρός μέρος και το μυώδες αμάξωμα. Διαθέτει τα ίδια οριζόντια τοποθετημένα λεπτά φώτα LED όπως το hatchback, χωρίς το γυαλιστερό μαύρο στοιχείο ανάμεσά τους, αλλά με μια νέα, δεύτερη ενσωματωμένη αεροτομή, εκτός από εκείνη πάνω από το κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ.

3Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Νέο Peugeot 308

Το κατώφλι του χώρου αποσκευών φτάνει χαμηλότερα, μέσα στον πίσω προφυλακτήρα, ενώ η κομψή γραμμή οροφής -που τονίζεται από τη γραμμή “πτώσης’ του παραθύρου- επιτρέπει σε έναν βελτιωμένο συντελεστή οπισθέλκουσας, Cd 0,277. Τέλος, στο εσωτερικό δεν υπάρχουν αλλαγές, ενώ ομοίως το 308 SW εφοδιάζεται με τα ίδια κινητήρια σύνολα που είδαμε στη hatchback έκδοση.