Οι νέες Aston Martin Vantage και DB11 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάρτιο, ο CEO της Aston Martin, Tobias Moers, σε ανακοίνωση του προς τους μετόχους έκανε γνωστό ότι η εταιρία με έδρα το Gaydon της Αγγλίας θα διαθέτει -μέχρι το 2030- αποκλειστικά “εξηλεκτρισμένη” γκάμα μοντέλων, ήτοι υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά.

Σε σημερινή του δήλωση, ο Moers έγινε πιο συγκεκριμένος, λέγοντας ότι οι επόμενες γενιές της Vantage και της DB11 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με το πρώτο εκ των δύο να βγαίνει στην αγορά το 2025. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτό θα αφορά τον αντικαταστάτη της Vantage ή της DB11.

Πριν γίνει πλήρως ηλεκτρική, η Aston Martin θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της DBX, ενώ θα δούμε και ένα μοντέλο με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, που θα φέρει ένα PHEV σύστημα. Το μοντέλο θα τοποθετηθεί κάτω από τη Valkyrie και τη Valhalla, και σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από το Vanquish Vision concept.

Σύμφωνα με τον Moers, η Aston Martin θα χρησιμοποιήσει τη συνεργασία της με τη Mercedes ως πηγή για τα ηλεκτρικά μέρη που θα φέρουν τα αυτοκίνητα, αλλά η τελική ρύθμιση θα γίνεται από την Aston Martin, ώστε τα μοντέλα να διατηρήσουν τον χαρακτήρα της μάρκας. Τέλος, η αυτονομία τους θα είναι περίπου 600 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...