Το Volkswagen ID. Life concept είναι ο προπομπός του ID.1

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen παρουσίασε στην έκθεση του Μονάχου το ID. Life concept, το πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το ID.1 που θα κυκλοφορήσει το 2025, με τιμή περί τις 20.000 ευρώ.

Το πρωτότυπο βασίζεται στην μικρότερη παραλλαγή της MEB πλατφόρμα και είναι προσθιοκίνητο. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 231 ίππων με 290 Nm ροπής που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 57 kWh.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6,9 δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία 400 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 180 χλμ/ώρα. Με χρήση ταχυφορτιστή η μπαταρία αποκτά αυτονομία 163 χλμ μέσα σε 10 λεπτά.

Το πρωτότυπο διαθέτει αφαιρούμενη οροφή κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένα μπουκάλια PET. Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένο και το καπό. Στο εσωτερικό κλέβει την παράσταση ο προτζέκτορας και η οθόνη προβολής 34″ που καλύπτει όλο το παρμπρίζ.

Επίσης φέρει κρυφό φωτισμό, κοφτό τιμόνι, επιφάνειες αφής, με το smartphone του ιδιοκτήτη, που συγκρατείται στο ταμπλό με μαγνήτη, να αναλαμβάνει τον ρόλο του πίνακα οργάνων και της οθόνης ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Έχει μήκος 4,091 μέτρα, πλάτος 1,842 μέτρα και ύψος 1,599 μέτρα, με την απόσταση από το έδαφος να ανέρχεται στα 19 εκατοστά. Έχει μεταξόνιο 2,65 μέτρων και ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 225 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως τα 1.285 λίτρα μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας επιπλέον χώρος αποσκευών χωρητικότητας 108 λίτρων.

Στις σχετικές ειδήσεις η Volkswagen στην ίδια έκθεση παρουσίασε και το ID. Buzz AD, ένα αυτόνομο ID. Buzz που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Argo AI.

Εξοπλίζεται με κάμερα, ραντάρ και αισθητήρες LiDAR που ανιχνεύουν αντικείμενα σε απόσταση μεγαλύτερη των 400 μέτρων, ακόμη και αντικείμενα με χαμηλή ανακλαστικότητα όπως τα μαύρα οχήματα.

Το πρωτότυπο θα ξεκινήσει σύντομα τις δοκιμές του στους δρόμου του Μονάχου, ενώ θα περάσει στη παραγωγή το 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...