Στα μέσα του καλοκαιριού η Porsche ανανέωσε για δεύτερη φορά την Macan, η οποία βρίσκεται στην αγορά από την άνοιξη του 2014, με την γερμανική εταιρία να έχει ανακοινώσει ότι εξελίσσει παράλληλα την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου. Αυτή θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023, και για κάποιο διάστημα η βενζινοκίνητη και η ηλεκτρική έκδοση του μικρού SUV της γερμανικής εταιρίας θα συνυπάρχουν στην γκάμα της.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης, ο επικεφαλής της γκάμας της Macan, Sebastian Staiger είπε ότι το μοντέλο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης θα παραμείνει για περίπου τρία χρόνια στην αγορά, τονίζοντας:

Υπάρχουν αρκετοί περιοριστικοί παράγοντες σε ένα project οχήματος. Ένας από αυτούς τους παράγοντες, φυσικά, είναι η νομοθεσία. Οι νόμοι για τις εκπομπές είναι ένας άλλος περιοριστικός παράγοντας. Σήμερα, δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση, αλλά υποθέτουμε ότι το 2024 θα είναι το έτος που θα σταματήσουν οι πωλήσεις της Macan με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

1

Αυτό σημαίνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, από το 2024 η Macan θα προσφέρεται αποκλειστικά ως ηλεκτρική, με το μοντέλο να βασίζεται στην PPE πλατφόρμα που αναπτύσσεται από κοινού από την Porsche και την Audi, με την πλατφόρμα να υποστηρίζει τόσο πισωκίνητες, όσο και τετρακίνητες υλοποιήσεις, με έναν κινητήρα ανά άξονα.