Η Hennessey εξηγεί τον σχεδιασμό του Venom F5

Σχετικά άρθρα

Η Hennessey δημοσίευσε ένα video που μας περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον σχεδιασμό του Venom F5. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του είναι απλός, συνδυάζοντας ελάχιστες ευκρινείς γραμμές με λείες επιφάνειες. Κάθε μέρος του ανάγλυφου αμαξώματος συνεισφέρει στη λειτουργία του αυτοκινήτου ώστε να είναι γρήγορο, ευέλικτο και σταθερό σε όλες τις ταχύτητες. Η εμφάνιση του F5 διαμορφώνεται από την αεροδυναμική και εμπνέεται από την επιδίωξη της ταχύτητας.

Διατηρώντας αυτήν τη συμπαγή φόρμα του προκατόχου του, το αμάξωμα “τυλίγεται σφιχτά” γύρω από τους τροχούς, τονίζοντας την δυναμική του όψη, με το αμάξωμα να μοιάζει να είναι συγκεντρωμένο γύρω από τα βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου. Διαθέτει αιχμηρές, ισχυρές γραμμές για να δώσει στο αυτοκίνητο μια πραγματική αίσθηση ταχύτητας και άγριας πρόθεσης, ακόμα και όταν βρίσκεται σε στάση.

Τα εξωτερικά πάνελ του αμαξώματος είναι επίσης κατασκευασμένα από carbon υψηλής αντοχής για εξοικονόμηση βάρους. Οι ελαφριές πόρτες και τα μαρσπιέ των θυρών υπογραμμίζουν την έκταση του carbon που διαθέτει στο F5. Με την ενσωμάτωση των μαρσπιέ ως μέρος της δομής των θυρών, η Hennessey απέφυγε προκλήσεις κατά την είσοδο και έξοδο που φέρουν ορισμένα άλλων hypercar.

Το αμερικάνικο hypercar διαθέτει έναν 6,6-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, με κωδική ονομασία “Fury”. Το μπλοκ αυτού είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, ενώ η κεφαλή από αλουμίνιο, με το συνολικό του βάρος να είναι 280 κιλά.

Η απόδοση του ανέρχεται σε 1.817 ίππους (ή 1.840 μετρικούς ίππους) στις 8.000 σ.α.λ. και η ροπή αγγίζει τα 1.617 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ. Με 277 άλογα ανά λίτρο, είναι ο δυνατότερος κινητήρας εσωτερικής καύσης που έχει τοποθετηθεί σε κάποιο αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ ο περιοριστής στροφών επεμβαίνει στις 8.500 σ.α.λ.

Το αυτοκίνητο επιταχύνει για το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,6 δευτ.. Και αν αυτό δεν φαντάζει εντυπωσιακό, ο Hennessey ανακοινώνει ότι το 0-200 χλμ/ώρα έρχεται σε 4,7 δευτ., το 0-300 χλμ/ώρα σε 8,4 δευτ. και για το 0-400 χλμ/ώρα σε 15,4 δευτ., όταν η Bugatti Chiron χρειάζεται 32,6 δευτ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...