Ο Jean-Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo αποκάλυψε πως η Giulia θα αποκτήσει νέα γενιά, η οποία θα είναι πλήρως ηλεκτρική. Με την πλατφόρμα Giorgio να καταργείται, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην STLA Large πλατφόρμα της Stellantis, η οποία θα μπορεί να εξοπλιστεί με μπαταρίας 101-118 kWh, προσφέροντας αυτονομία έως 800 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Στόχος της ιταλικής εταιρίας είναι από το 2027 και έπειτα να προσφέρει μονάχα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με τον CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, η ιταλική εταιρία από του χρόνου έως και το 2026 θα παρουσιάζει κάθε χρόνο και ένα νέο μοντέλο της.

1

Από το 2027 και έπειτα, όλα τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, με τον Imparato να τονίζει σε προηγούμενη συνέντευξή του πως η εταιρία του θα επικεντρωθεί στην οδηγική απόλαυση και τα μελλοντικά της αυτοκίνητα θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες οθόνες. Όπως είπε:

Έχω μια πολύ συγκεκριμένη θέση για την Alfa Romeo. Ο οδηγός θα είναι πάντα στο επίκεντρο. Θα υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες οθόνες στο αυτοκίνητο. Δεν πουλάω iPad με αυτοκίνητο γύρω του, πουλάω Alfa Romeo.