Η Nikola αποσύρει τη μήνυση της προς την Tesla

Σχετικά άρθρα

Τον Μάιο του 2016, η Nikola Motor έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες αλλά και τις βλέψεις της για το φορτηγό που σκοπεύει να βγάλει στην αγορά, για να ακολουθήσει η Tesla το Νοέμβριο του 2017, όταν παρουσίασε το δικό της ηλεκτρικό φορτηγό, το Semi. Δύο χρόνια αργότερα, η πρώτη κατέθεσε αγωγή, υποστηρίζοντας πως η δεύτερη της έκλεψε κάποιες ιδέες, ζητώντας αποζημίωση 2 δισ. δολαρίων.

Η Nikola Motor ισχυρίστηκε -τότε- ότι ο σχεδιασμός του Semi είναι παράνομα εμπνευσμένος από το ηλεκτρικό φορτηγό που αποκάλυψε η ίδια το 2016. Πιο συγκεκριμένα, η Nikola ισχυρίστηκε ότι έστειλε το 2017 μια επιστολή στην εταιρεία του Elon Musk, ζητώντας την αναθεώρηση του σχεδιασμού του παρμπρίζ, της πόρτας μεσαίας εισόδου και του σώματος του Semi.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τη Nikola Motor η υποτιθέμενη αντιγραφή του σχεδιασμού του Semi δημιούργησε σύγχυση στην αγορά μεταξύ των δύο φορτηγών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Nikola να χάσει επενδύσεις και αγοραστές. Η υπόθεση φαινόταν να έγερνε προς την πλευρά της Nikola, αλλά σήμερα έγινε γνωστό ότι η τελευταία απέσυρε τη μήνυση της, απέναντι στην Tesla.

Σύμφωνα με δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να αποσύρουν όλες τις αξιώσεις και τις ανταγωγές μεταξύ τους. Έτσι, εκτός ότι η Nikola κατηγόρησε την Tesla, η τελευταία αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς και αντέκρουσε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...