Στις αρχές του 2017, η Faraday Future πρακτικά συστήθηκε στον κόσμο, με την παρουσίαση του FF 91 στην CES. Ωστόσο, η πορεία της αμερικάνικης start-up έχει περάσει από χίλια κύματα και παρότι εμφανίστηκε σχεδόν μαζί με την Lucid Motors και την Rivian Automotive, ακόμα δεν έχει δείξει την έκδοση παραγωγής του πρώτου της αυτοκινήτου. Αυτό, όμως, φαίνεται ότι θα αλλάξει, καθώς η Faraday Future ανακοίνωσε τα σχέδια της για την αποκάλυψη του “πρόθεσης παραγωγής” FF 91, στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο αρχικός σχεδιασμός για το FF 91 ήταν να είναι στην αγορά από το πρώτο εξάμηνο του 2019, αλλά οι δυσκολίες που συνάντησε η εταιρία έχουν καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα. Πλέον απομένει να δούμε τις διαφορές που θα έχει η έκδοση παραγωγής του μοντέλου, και κατά πόσο πιστό θα μείνει στο πρωτότυπο. Επιπλέον, το επίτευγμα της επόμενης εβδομάδας σηματοδοτεί το τέταρτο ορόσημο παραγωγής, ήτοι κατασκευή του αυτοκινήτου πρόθεσης παραγωγής για τελική επικύρωση και πιστοποίηση.

1

Η εταιρία έχει δώσει φωτογραφίες και του εσωτερικού του FF 91, περιγράφοντας τη καμπίνα του αυτοκινήτου ως ένα κινητό και πολυτελή χώρος διαβίωσης, που είναι μονίμως συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Η καμπίνα του FF 91 εξοπλίζεται από 11 οθόνες. Η μια, 27 ιντσών, είναι εξαιρετικά wide, και κατεβαίνει από την οροφή όταν ο αγοραστής έχει τοποθετήσει το -προαιρετικό- Rear Cinema Experience, δηλαδή εμπειρία κινηματογράφου για τους πίσω επιβάτες.

2

Ακόμα, υπάρχει μια κεντρική οθόνη 15,4 ιντσών, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 11,6 ιντσών, η μεγαλύτερη οθόνη heads-up display, ενώ υπάρχει ακόμη και μια οθόνη 10,1 ιντσών στην θέση του εσωτερικού κεντρικού καθρέφτη, οπίσθιας προβολής. Τέλος, σε κάθε πόρτα διαθέτει οθόνες που προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις των καθισμάτων, τον έλεγχο του κλιματισμού, τις ζώνες ήχου, την ψυχαγωγία και πολλά άλλα.

3

Το σύστημα ψυχαγωγίας ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη, μαθαίνοντας τις ανάγκες κάθε επιβάτη χάρη σε συνδυασμό αισθητήρων, καμερών με αναγνώριση προσώπου και του λογισμικού. Όσο ανατριχιαστικό μπορεί να ακούγεται, το FF 91 είναι σε θέση να διαβάσει τη διάθεσή σου για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία, τη μουσική και ακόμη και το άρωμα της ατμόσφαιρας.

4

Το αυτοκίνητο είναι χτισμένο πάνω στην Variable Architecture Platform (VPA) της εταιρείας, και θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία 482 χλμ ανά φόρτιση. Η βασική έκδοση θα αποδίδει 716 άλογα, ενώ η δυνατότερη 1.050 άλογα.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 130 kWh η οποία θα προσφέρει μια αυτονομία της τάξης των 610 χλμ. Το Faraday Future FF91 υποστηρίζει την ταχύτερη δυνατή ταχύτητα φόρτισης που είναι διαθέσιμη σήμερα, δηλαδή θα μπορεί να φορτίζει με ρυθμό 800 χλμ την ώρα. Χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή στα 240V, η μπαταρία φορτίζει από 50% έως 100% σε λιγότερο από 4,5 ώρες.