Δεν πέρασαν ούτε δύο ημέρες από την ανακοίνωση της Renault πως αναστέλλει τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Μόσχα και οι ρωσικές αρχές έκαναν γνωστό πως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα αποφασίσουν το μέλλον του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου θα συζητήσει τις προοπτικές ανάπτυξης του εργοστασίου της Renault με την κυβέρνηση της Μόσχας. Οι κοινές λύσεις θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση της Avtovaz και του Renault Group.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο η Renault παράγει τα Duster, Kaptur, Arkana και το Nissan Terrano, με τη Ρωσία να έχει ήδη απειλήσει για εθνικοποίηση εργοστασίων των επιχειρήσεων που εγκαταλείπουν τη χώρα

Η Renault είχε ξαναξεκινήσει τη λειτουργία του εργοστασίου της την Δευτέρα 21 Μαρτίου, αλλά λόγω πιέσεων την Τετάρτη 23 Μαρτίου ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του.

Η Renault κατέχει το 67,61% της Avtovaz, της μητρικής εταιρίας της Lada, τα εργοστάσια της οποίας στο Togliatti και στο Izhevsk έχουν σταματήσει τη παραγωγή λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών, με το ρωσικό υπουργείο βιομηχανίας να εργάζεται στην εύρεση ανταλλακτικών προκειμένου τα εργοστάσια να ξαναξεκινήσουν την παραγωγή.