H Aurora ίσως πουληθεί στη Microsoft ή στην Apple

Σχετικά άρθρα

Η Aurora Innovation, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων με έδρα το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια και στο Mountain View της Καλιφόρνια, είναι γνωστή για την ανάπτυξη του Aurora Driver, ενός συστήματος που μπορεί να ενσωματωθεί στα αυτοκίνητα για την αυτόνομη οδήγηση τους.

Η Aurora ιδρύθηκε από τον Chris Urmson, πρώην επικεφαλής τεχνολογίας της ομάδας αυτόνομης οδήγησης της Google/Alphabet Inc., η οποία έγινε γνωστή ως Waymo, καθώς και από τον Sterling Anderson, πρώην επικεφαλής του Tesla Autopilot, και τον Drew Bagnell, πρώην επικεφαλής της ομάδας αυτονομίας και αντίληψης της Uber.

Η Aurora υποστηρίζεται από την Hyundai, την Amazon και μεγάλα venture capitals συμπεριλαμβανομένων των Greylock και Sequoia, ενώ στα τέλη του 2020 εξαγόρασε το τμήμα αυτόνομης οδήγησης της Uber.

Ο Urmson σκέφτεται μια πώληση στην Apple ή τη Microsoft, αναγνωρίζοντας πρόσφατα σε εσωτερικό του σημείωμα ότι η εταιρεία θα μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί ή να αποσπάσει ορισμένα από τα περιουσιακά της στοιχεία για να ανταποκριθεί στην επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς. Αυτό έρχεται παρά το γεγονός ότι η εταιρεία άντλησε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, αφού εισήχθη στο χρηματιστήριο πέρυσι.

Ο Urmson πρόσθεσε στο σημείωμα του ότι η Aurora θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς εταιρειών του κλάδου με μετρητά μεταξύ 150 και 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ παράλληλα θα επέλθει επιθετική μείωση του κόστους για να ενισχυθεί ο ισολογισμός της. Ακόμα, το υψηλόβαθμο στέλεχος είπε ότι η Aurora θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παγώσει τις προσλήψεις, να απολύσει υπαλλήλους, να διαχειριστεί επιθετικά όσους εργαζόμενους έχουν χαμηλές επιδόσεις, να μηδενίσει τις εταιρικές δωρεές και να αναδιοργανώσει την εταιρεία.

Η Aurora μπορεί επίσης να πουλήσει το τμήμα που ασχολείται με την LiDAR τεχνολογία για 500 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ θα μπορούσε ακόμη να πουλήσει ένα κτίριο ή την πίστα δοκιμών της. Στους εργαζομένους θα μπορούσαν επίσης να προσφερθούν μετοχές με έκπτωση σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν 25 εκατομμύρια δολάρια.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...