Αυτό είναι το Honda Prologue

Σχετικά άρθρα

Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες αλλά και λεπτομέρειες του Prologue, του αμιγώς ηλεκτρικού SUV που βασίζεται Ultium πλατφόρμα της GM και διαθέτει τις νέες Ultium μπαταρίες της GM.

Θα πωλείται στην αγορά των ΗΠΑ, με την Honda να τροποποιεί την πλατφόρμα έτσι ώστε αυτή “να υποστηρίζει τον οδηγικό χαρακτήρα των μοντέλων της”, με το αυτοκίνητο να εφοδιάζεται τόσο το σύστημα OnStar, όσο και με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Super Cruise.

Σχεδιασμένο από το σχεδιαστικό στούντιο της Honda στο Λος Άντζελες, το Prologue τοποθετείται πάνω από το CR-V, έχοντας αντίστοιχες διαστάσεις με το Passport. Έχει πολύ μεγάλο μεταξόνιο, 3,094 μέτρων και πατά στο έδαφος με ζάντες 21″.

Θα ζυγίζει κοντά στα 2.550 κιλά και στο εσωτερικό του ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 11″ και η οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 11,3″. Αξίζει να σημειωθεί πως η Honda διατηρεί τα φυσικά κουμπιά και τους διακόπτες για τον έλεγχο του κλιματισμού και την αυξομείωση του ήχου.

Αντίστοιχο μοντέλο θα κυκλοφορήσει και με τα σήματα της Acura και θα ονομαστεί ZDX, με την Honda να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτά μέσα στους επόμενους μήνες.

Και τα δύο θα κατασκευάζονται σε εργοστάσια της GM σε Μεξικό και Τενεσί. Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο που κατασκευάζει επί του παρόντος τα Chevrolet Blazer και Equinox στο Ramos Arizpe του Μεξικού, θα ξεκινήσει την κατασκευή του ηλεκτρικού SUV της Honda στα τέλη του 2023, ώστε να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Το πρώην εργοστάσιο της Saturn στο Spring Hill, της πολιτείας του Tennessee των ΗΠΑ θα κατασκευάζει το ηλεκτρικό SUV της Acura από το 2024, ήτοι περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του Cadillac Lyriq.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Η Honda ανακαλεί 427.382 CR-V

Η Honda ανακαλεί 427.382 οχήματα CR-V που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2018 και 2022 επειδή μια ασφάλεια που λείπει στο καλώδιο της μπαταρίας 12 volt μπορεί...

Νέο προωθητικό πρόγραμμα Honda Dream Offers

Με την παρουσίαση της νέας γενιάς CR-V και των ολοκαίνουργιων ZR-V και e:Ny1, η Honda στην Ελλάδα παρουσιάζει το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Honda Dream...