Lotus Evija Fittipaldi

Σχετικά άρθρα

Μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του Evija παρουσίασε σήμερα η Lotus. Πρόκειται για την έκδοση Fittipaldi που θα κατασκευαστεί σε μόλις 8 μονάδες, με όλες να έχουν πουληθεί και με αυτή η εταιρία γιορτάζει τα 50 χρόνια από τότε που ο Emerson Fittipaldi κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών της F1 με τη Lotus, με την εταιρία να κατακτά τότε και το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα έχοντας χρυσαφί λεπτομέρειες. Στο εσωτερικό υπάρχει η υπογραφή του Fittipaldi, μαύρες δερμάτινες επενδύσεις, χρυσαφί ραφές, χρυσαφί λεπτομέρειες, με το περιστρεφόμενο καντράν να κατασκευάστηκε χειροποίητα χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο αλουμίνιο από το μονοθέσιο Type 72 του Fittipaldi.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές και έτσι αποδίδει 2.000 άλογα και 1.700 Nm ροπής, ενώ διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ανά τροχό κάτι που το κάνει τετρακίνητο. Η μπαταρία ιόντων-λιθίου είναι 70 kWh, και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 9 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 χλμ/ώρα.

Οι παραδόσεις του Lotus Evija Fittipaldi θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2023.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...