Hyundai: Ερευνά παράνομη εργασία παιδιών στην Αλαμπάμα

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai διερευνά το ενδεχόμενο παραβάσεων της νομοθεσίας για την παιδική εργασία στην εφοδιαστική αλυσίδα της στις ΗΠΑ και σκοπεύει να διακόψει τις σχέσεις της με προμηθευτές της στην Αλαμπάμα που εντοπίστηκαν να στηρίζουν την παραγωγή τους σε ανήλικους, δήλωσε στο Reuters ο Jose Munoz αρμόδιος για τη λειτουργία των εργοστασιακών μονάδων της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έρευνα που πραγματοποίησε το Reuters τον Ιούλιο εντόπισε παιδιά, συμπεριλαμβανομένου και ενός ηλικίας 12 ετών, να εργάζονται σε μία μονάδα παραγωγής μεταλλικών εξαρτημάτων υπό τον έλεγχο της Hyundai στην αγροτική περιοχή Λουβέρν στην Αλαμπάμα.

Μετά το δημοσίευμα, το πολιτειακό υπουργείο Εργασίας στην Αλαμπάμα σε συνεργασία με ομοσπονδιακές υπηρεσίες ξεκίνησε έρευνα σε αυτή τη μονάδα αλλά και σε μία ακόμη, όπου εντόπισε να εργάζονται παιδιά ηλικίας 13 ετών.

Ο Munoz δήλωσε ότι η Hyundai σκοπεύει να διακόψει τις σχέσεις της με τις δύο εργοστασιακές μονάδες που τελούν υπό έρευνα, με τα μέτρα να λαμβάνονται το συντομότερο δυνατό.

Επιπρόσθετα επισήμανε ότι έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή μιας ευρείας έρευνας σε ολόκληρο το δίκτυο προμηθευτών της Hyundai στις ΗΠΑ, για το ενδεχόμενο να έχουν παραβιάσει την εργασιακή νομοθεσία, αλλά και να διασφαλιστεί η εφαρμογή της.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Munoz αποτελούν την πιο ουσιαστική παραδοχή της Hyundai μέχρι σήμερα, αναφορικά με την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας για την παιδική εργασία στην εφοδιαστική αλυσίδα των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα δίκτυο με δεκάδες εταιρίες κυρίως κορεατικής ιδιοκτησίας, οι οποίες εφοδιάζουν τη μεγάλη εργοστασιακή μονάδα της Hyundai στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα.

Όπως ανέφερε το Reuters παιδιά μεταναστών από τη Γουατεμάλα εντοπίστηκαν να εργάζονται στην Smart Alabama, LLC και την SL Alabama, ενώ η επιλογή και η πρόσληψή τους έγινε από εταιρίες εξεύρεσης εργατικού δυναμικού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Σε μία ανακοίνωση προς το Reuters την προηγούμενη εβδομάδα, η Hyundai ανακοίνωσε ότι έχει ήδη τερματίσει τη συνεργασία της με τουλάχιστον μία εταιρία εργατικού δυναμικού, η οποία πραγματοποιούσε προσλήψεις για λογαριασμό της Smart.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...