Στην ανάκληση 169 Aygo X προχωρά η Toyota Ελλάς προκειμένου να αντικαταστήσει τη βαλβίδα υποπίεσης σεβρόφρενου. Η ανάκληση αφορά τα 169 Aygo X, παραγωγής από τον Ιούνιο 2022 έως τον Αύγουστο 2022, με τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα να είναι εξοπλισμένα με μια βαλβίδα υποπίεσης σεβρόφρενου (VCV) που ρυθμίζει το κενό αέρος στον ενισχυτή φρένων.

Λόγω χρησιμοποίησης μη κατάλληλου λιπαντικού κατά τη διαδικασία κατασκευής, ενδέχεται το λιπαντικό αυτό να γίνει κολλώδες. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει πιθανότητα η βαλβίδα υποπίεσης σεβρόφρενου να κολλήσει σε κλειστή θέση. Στη χειρότερη περίπτωση, η υποβοήθηση του ενισχυτή φρένων μπορεί να απωλεσθεί με αποτέλεσμα την αύξηση της απόστασης ακινητοποίησης του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά και εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο του δικτύου εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota, προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση της βαλβίδας υποπίεσης σεβρόφρενου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Toyota Ελλάς στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ έως 05:00 μμ).