Η Honda επιταχύνει περαιτέρω τα βήματα της για την μετάβαση της στην ηλεκτροκίνηση, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός νέου τμήματος, το Electrification Business Development Operations.

Αυτό θα επωμιστεί την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, επιταχύνοντας τους στόχους της ιαπωνικής εταιρίας που θέλει να προσφέρει 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως έως το 2030, πουλώντας ετησίως 2 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα μέχρι τότε.

1

Για τον σκοπό αυτό, η Honda θα επενδύσει 5 τρισ. γιεν (35,3 δισ. ευρώ) στο νέο τμήμα, που θα αναπτύξει μεταξύ άλλων, δύο ηλεκτρικά για την αγορά των ΗΠΑ μαζί με την GM και 10 νέα ηλεκτρικά για την αγορά της Κίνας έως το 2027. Η Honda θα αναπτύξει μια νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, την Honda e:Architecture που θα γίνει διαθέσιμη το 2026.

Παράλληλα η Honda δημιουργεί τα τμήματα Λειτουργίας Εταιρικής Στρατηγικής και Λειτουργίας Εταιρικής Διοίκησης, με το πρώτο να είναι επιφορτισμένο με τη διαμόρφωση, την εκτέλεση και την επικοινωνία των εταιρικών της στρατηγικών, ενώ το δεύτερο θα επιδιώξει τη βελτιστοποίηση των εταιρικών πόρων.

Οι παραπάνω αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Απριλίου.