Το επόμενο VW Golf R θα είναι ηλεκτρικό

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen έχει ανακοινώσει πως έως το 2030 όλα τα R μοντέλα της θα είναι ηλεκτρικά και η επόμενη γενιά του Golf θα είναι ηλεκτρική. Το πρωτότυπο της επόμενης γενιάς του Golf θα παρουσιαστεί μέσα στον μήνα, ενώ τον Μάιο θα παρουσιαστεί η GTI έκδοση του πρωτότυπου.

Και τα δύο θα είναι ηλεκτρικά, με την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου να κυκλοφορεί το 2025. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί ID.Golf και θα αποτελεί πρακτικά το μοντέλο που μέχρι τώρα ήταν γνωστό ως ID.2. Η R έκδοση του θα είναι τετρακίνητη έχοντας δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα.

Το ηλεκτρικό Golf θα έχει μήκος περίπου 4,25 μέτρα, όντας οριακά μικρότερο από το τωρινό Golf (4,284 μέτρα) και σχεδόν ίδιο με το ID.3 (4,262 μέτρα). Θα βασίζεται στην ανανεωμένη πλατφόρμα MEB+ και θα διαθέτει μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου.

Θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν και με δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μπαταρία να υποστηρίζει ταχυφορτιστή έως 200 kW. Το βάρος του αναμένεται μεταξύ 1.600 και 1.700 κιλών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...