Την Τετάρτη 15 Μαρτίου η Volkswagen θα παρουσιάσει το πρωτότυπο της επόμενης γενιάς του Golf, ενώ τον Μάιο θα παρουσιαστεί η GTI έκδοση του πρωτότυπου.

Και τα δύο θα είναι ηλεκτρικά, με την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου να κυκλοφορεί το 2025. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί ID.Golf και θα αποτελεί πρακτικά το μοντέλο που μέχρι τώρα ήταν γνωστό ως ID.2. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025.

Το ηλεκτρικό Golf θα έχει μήκος περίπου 4,25 μέτρα, όντας οριακά μικρότερο από το τωρινό Golf (4,284 μέτρα) και σχεδόν ίδιο με το ID.3 (4,262 μέτρα). Θα βασίζεται στην ανανεωμένη πλατφόρμα MEB+ και θα διαθέτει μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου. Θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν και με δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μπαταρία να υποστηρίζει ταχυφορτιστή έως 200 kW. Το βάρος του αναμένεται μεταξύ 1.600 και 1.700 κιλών.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Martorell της Seat κοντά στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, μαζί με το Cupra UrbanRebel και ένα άλλο παρόμοιου μεγέθους ηλεκτρικό της Skoda. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα παράγει περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά οχήματα του VW Group ετησίως.