Οι φήμες βγήκαν αληθινές και η Volkswagen έκανε γνωστό ότι η επόμενη γενιά του Passat, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της πριν το καλοκαίρι, θα πωλείται αυστηρά ως Estate.

Το αφεντικό της εταιρείας, Thomas Schafer, δήλωσε ότι αυτή η απόφαση λήφθηκε, παρόλο που το Passat ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του πέρυσι στην Ευρώπη.

Το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Passat έχει οριστεί για το Σεπτέμβριο του 2023, και η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του γερμανικού ομίλου, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το νέο Skoda Superb.

Συνεχίζοντας, ο Schafer παραδέχτηκε ότι η εξέλιξη του νέου Passat γίνεται από τη Skoda, κάτι που σημαίνει ότι τα δύο μοντέλα (Passat και Superb) θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα (την MQB Evo) και να υιοθετούν τα ίδια κινητήρια σύνολα, με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και plug-in υβριδικά σύνολα.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι -αντίθετα με το Passat- το τσέχικο μοντέλο έχει επιβεβαιωθεί ότι θα είναι διαθέσιμο τόσο σε sedan, όσο και σε station έκδοση αμαξώματος, με την κυκλοφορία του να ξεκινά στο τέλος του έτους.