Ο Domenicali υπαινίσσεται αύξηση του αντιτίμου εισόδου μιας νέας ομάδας στην F1

Σχετικά άρθρα

Από τον περασμένο Φεβρουάριο η FIA δέχεται προτάσεις από ενδιαφερόμενους που θέλουν να εισέλθουν στην Formula 1 και σύμφωνα με την τωρινή Συμφωνία Ομονοίας, που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2020 και που καλύπτει τις σεζόν 2021 έως 2025, ο κάθε νεοεισερχόμενος στη Formula 1 θα πρέπει να πληρώσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια ώστε να ενταχθεί στο grid, ποσό που θα μοιραστεί ισόποσα στις υπόλοιπες ομάδες.

Ωστόσο οι 10 ομάδες θέλουν το ποσό αυτό να αυξηθεί στα 600 εκατ. δολάρια, θεωρώντας το ως το ελάχιστο. Ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali σε πρόσφατξ συνέντευξη του άφησε να εννοηθεί πως συμφωνεί με τις ομάδες, που ζητούν να αυξηθεί το αντίτιμο εισόδου μιας νέας ομάδας στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά δεν αποκάλυψε το ύψος της αύξησης.

Το ποσό των 200 εκατ. δολαρίων συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2020 στο απόγειο της πανδημίας του Covid, με την τότε σεζόν της F1 μόλις να είχε ξεκινήσει και οι αγώνες να διεξάγονταν χωρίς θεατές. Εκείνη την εποχή, αρκετές ομάδες βρίσκονταν υπό σοβαρή οικονομική πίεση και υπήρχαν πραγματικοί φόβοι ότι κάποια ομάδα θα μπορούσε να χαθεί από το grid, ενώ ορισμένες έψαχναν ενεργά για νέους αγοραστές ή επενδυτές. Η πώληση της Williams στην Dorilton εκείνο το καλοκαίρι δημιούργησε επίσης μια εικόνα για την αξία μιας ομάδας εκείνη την εποχή.

Τα τελευταία τρία χρόνια η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο, με το ανώτατο όριο κόστους να μειώνει τις δαπάνες, ενώ η θετική απήχηση του Drive to Survive συνέβαλε στην αύξηση των εσόδων για τις ομάδες, οι οποίες βρίσκονται πλέον σε υγιή θέση, με ορισμένες να απομακρύνουν πιθανούς αγοραστές. Με τις αξίες των σημερινών ομάδων να έχουν ενισχυθεί δραματικά, αυτές είναι επιφυλακτικές για τον αντίκτυπο μιας 11ης ομάδας στο grid.

Tο 2026, θα υπάρχει θα υπάρξει μια νέα Συμφωνία Ομονοίας όπου αναμένεται το αντίτιμο εισόδου να αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που εξηγεί γιατί ο Andretti θέλει να μπει στην F1 το 2025.

Ο Domenicali μίλησε και για τη νέα ταινία του Brad Pitt που θα γυριστεί κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων των αγώνων. Όπως είπε:

Θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα στο Silverstone πολύ σύντομα και θα δείτε ότι θα είναι η πρώτη ταινία στην οποία τα κινηματογραφικά συνεργεία θα βρίσκονται μέσα στον αγώνα. Θα εισβάλλουν σε μεγάλο βαθμό από άποψη παραγωγής, και είναι κάτι που πρέπει να ελέγξουμε κατά κάποιον τρόπο.

Η ταινία θα είναι ένας άλλος τρόπος για να δείξουμε ότι η Formula 1 δεν σταματά ποτέ. Θέλουμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό. Όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με το Netflix, η κοινότητα της F1 αναρωτιόταν “τι συμβαίνει; Αυτό δεν είναι ένα μέρος στο οποίο πρέπει να βρισκόμαστε’. Και τώρα καταλαβαίνουμε τη δύναμή του. Και η ταινία είναι άλλο ένα εργαλείο.

Ο Brad Pitt θα είναι ο πρωταγωνιστής, με την σκηνοθεσία να την έχει αναλάβει ο Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick). Ο Lewis Hamilton είναι ένας εκ των παραγωγών της ταινίας, μαζί με τον παραγωγό του Top Gun, Jerry Bruckheimer, τον Chad Oman και την εταιρία του Pit, Plan B Entertainment. Σεναριογράφος είναι ο Ehren Kruger. Η τελευταία ταινία του Bruckheimer με θέμα τους αγώνες αυτοκινήτου ήταν το Days of Thunder, το blockbuster του NASCAR με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, το 1990.

Η ταινία της Apple Original Films θα είναι ταινία μεγάλου μήκους, με τις -μέχρι σήμερα- πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Brad Pitt θα υποδυθεί έναν βετεράνο σταρ των αγώνων που βγαίνει από τη σύνταξη για να καθοδηγήσει έναν νεαρό οδηγό -που θα τον υποδυθεί ο Damson Idris– ενώ ο ίδιος θα έχει την τελευταία του ευκαιρία για δόξα στις πίστες.

Ο Pitt είναι μεγάλος λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε ένα project του Kosinski για μια ταινία βασισμένη στον Carroll Shelby, με τίτλο Go Like Hell, η οποία -μετά από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών να συγκεντρώσει το απαιτούμενο budget– τελικά μεταμορφώθηκε και βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2019, ως Ford v Ferrari, με πρωταγωνιστές του Matt Damon και Christian Bale και εισπράξεις άνω των 225 εκατομμυρίων δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr