Ο Max Verstappen ξεκίνησε από την 9η θέση στο GP του Μαϊάμι αλλά κατάφερε να τερματίσει πρώτος και να αυξήσει την διαφορά του από τον Perez, που ξεκίνησε από την pole position, στο πρωτάθλημα των οδηγών στους 14 βαθμούς. Ο Ολλανδός μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε:

Πάντα νιώθω ανίκητος, αλλά μερικές φορές και άλλοι άνθρωποι έχουν μια πολύ καλή μέρα και μπορεί να είναι κοντά σου, ακόμη και να να είναι μπροστά από εσένα. Αλλά νομίζω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να προσπαθείς να είσαι τέλειος κοντά στο 100% κάθε φορά.

Το χθες [σ.σ οι κατατακτήριες] δεν ήταν τέλειο, οπότε συνολικά αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ήταν τέλειο. Είναι μια μεγάλη σεζόν και προσπαθώ πάντα να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλειο.

Ο Sergio Perez από τη μεριά του παραδέχτηκε πως δεν μπορούσε να πιάσει τον ρυθμό του Verstappen, λέγοντας:

Σε γενικές γραμμές ήταν ο πιο δυνατός οδηγός σήμερα. Ήμουν πιο δυνατός σε άλλες πίστες, αλλά σήμερα ήταν ο πιο δυνατός και μπράβο του. Νομίζω ότι τα μεσαία ελαστικά ήταν ένα αδύναμο ελαστικό από νωρίς και κατέληξα να μπω στα pit νωρίτερα από ό,τι ήθελα, επειδή με πίεσε ο Max και ήταν πολύ δυνατός στο πρώτο του stint.

Έβαλε σε κίνδυνο τον αγώνα μας και έκανε τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα για εμάς, αλλά συνολικά, ο Max ήταν πιο δυνατός από εμάς σήμερα και πρέπει να καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό και να επιστρέψουμε στο κανονικό μας επίπεδο στην Ίμολα. Νομίζω ότι η απόδοση που έδειξε σήμερα ήταν απρόσιτη για μένα, οπότε πρέπει να καταλάβω το γιατί.

Τέλος, ο Christian Horner είπε πως πιστεύει ότι ο Verstappen θα είχε κερδίσει τον Sergio Perez στο GP του Μαϊάμι ακόμα κι αν είχαν την ίδια στρατηγική.