Η Dacia θέλει να γίνει η προσιτή Jeep της Ευρώπης

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που δημοσίευσε η JATO, η ρουμανική μάρκα είχε ένα εξαιρετικό 2022 στην Ευρώπη, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τις Opel, Fiat, Citroen, Nissan και Seat, κλείνοντας την περσινή χρονιά στη 12η θέση. Η ανοδική της πορεία συνεχίζεται και εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, καθώς στο πρώτο μισό του 2023, η Dacia ανέβηκε στη 10η θέση, αφήνοντας πίσω της την Kia, όντας ακριβώς πίσω από τη Ford.

Η Dacia δεν έχει καμία πρόθεση να επαναπαυτεί και να παραμείνει στάσιμη, καθώς ετοιμάζεται εντατικά για τη νέα γενιά του Duster που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2024, ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την γκάμα της, που θα την βοηθήσει να γράψει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού του Renault Group, Laurens van den Acker, δήλωσε σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρία:

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός ανταγωνιστής της Jeep στην Ευρώπη. Γιατί δεν μπορεί η Dacia να γίνει αυτή; Δεν υπάρχει κάποια [προσιτή] μάρκα που να συνδέεται με την εξοχή, που σε βγάζει από την πόλη κάτι που ειδικά στην μετά-Covid εποχή έχει γίνει εξαιρετικά σημαντικό. Η Dacia είναι μία μάρκα με άριστη τοποθέτηση για ανθρώπους που λατρεύουν την εξοχή. Σου δίνει δύο λόγους για να αγοράσεις το αυτοκίνητο, όχι μόνο έναν.

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, ο van den Acker φαίνεται να αναφέρει ότι το νέο Duster θα το μεταμορφώσει σε μία σκληροτράχηλη αλλά ταυτόχρονα και πιο lifestyle πρόταση. Συνεχίζοντας, ο van den Acker τονίζει ότι η ρουμάνικη εταιρία είναι εξαιρετικά συνειδητοποιημένη σχετικά με την τιμολογιακή της πολιτική, καθώς δεν ξεχνά τους Κινέζους που έρχονται στην Ευρώπη, λέγοντας:

Όταν όλες οι μάρκες γίνονται πιο ακριβές εξαιτίας της ηλεκτροκίνησης, δεν θα μπορούν όλοι να κάνουν αυτό το βήμα. Θα υπάρχει κόσμος που θα αναζητά τίμια, προσιτή, βασική και “cool” μετακίνηση. Ελπίζω ότι η Dacia να μαζέψει πολλά από αυτά τα φύλλα που θα πέφτουν από τα δέντρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dacia: To νέο Sandero θα προσφέρεται και ως ηλεκτρικό

H εμπορική πορεία της σημερινής -τρίτης- γενιάς του Sandero ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2020, ενώ υπέστη μια μικρή ανανέωση το καλοκαίρι του 2022 για...

Ανανεωμένο Dacia Spring

Την ανανεωμένη έκδοση του Spring παρουσίασε σήμερα η Dacia, με το μοντέλο να βρίσκεται στην αγορά από το 2022 και μέχρι σήμερα να έχει...

Η Dacia teasάρει το ανανεωμένο Spring

Την πρώτη teaser φωτογραφία του ανανεωμένου Spring έδωσε στη δημοσιότητα η Dacia, με το μοντέλο να αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην εβδομάδα. Στο εσωτερικό...