Η Dacia θέλει να γίνει η προσιτή Jeep της Ευρώπης

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που δημοσίευσε η JATO, η ρουμανική μάρκα είχε ένα εξαιρετικό 2022 στην Ευρώπη, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τις Opel, Fiat, Citroen, Nissan και Seat, κλείνοντας την περσινή χρονιά στη 12η θέση. Η ανοδική της πορεία συνεχίζεται και εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, καθώς στο πρώτο μισό του 2023, η Dacia ανέβηκε στη 10η θέση, αφήνοντας πίσω της την Kia, όντας ακριβώς πίσω από τη Ford.

Η Dacia δεν έχει καμία πρόθεση να επαναπαυτεί και να παραμείνει στάσιμη, καθώς ετοιμάζεται εντατικά για τη νέα γενιά του Duster που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2024, ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την γκάμα της, που θα την βοηθήσει να γράψει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού του Renault Group, Laurens van den Acker, δήλωσε σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρία:

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός ανταγωνιστής της Jeep στην Ευρώπη. Γιατί δεν μπορεί η Dacia να γίνει αυτή; Δεν υπάρχει κάποια [προσιτή] μάρκα που να συνδέεται με την εξοχή, που σε βγάζει από την πόλη κάτι που ειδικά στην μετά-Covid εποχή έχει γίνει εξαιρετικά σημαντικό. Η Dacia είναι μία μάρκα με άριστη τοποθέτηση για ανθρώπους που λατρεύουν την εξοχή. Σου δίνει δύο λόγους για να αγοράσεις το αυτοκίνητο, όχι μόνο έναν.

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, ο van den Acker φαίνεται να αναφέρει ότι το νέο Duster θα το μεταμορφώσει σε μία σκληροτράχηλη αλλά ταυτόχρονα και πιο lifestyle πρόταση. Συνεχίζοντας, ο van den Acker τονίζει ότι η ρουμάνικη εταιρία είναι εξαιρετικά συνειδητοποιημένη σχετικά με την τιμολογιακή της πολιτική, καθώς δεν ξεχνά τους Κινέζους που έρχονται στην Ευρώπη, λέγοντας:

Όταν όλες οι μάρκες γίνονται πιο ακριβές εξαιτίας της ηλεκτροκίνησης, δεν θα μπορούν όλοι να κάνουν αυτό το βήμα. Θα υπάρχει κόσμος που θα αναζητά τίμια, προσιτή, βασική και “cool” μετακίνηση. Ελπίζω ότι η Dacia να μαζέψει πολλά από αυτά τα φύλλα που θα πέφτουν από τα δέντρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Dacia Duster

Μετά την χθεσινή διαρροή, η Dacia παρουσίασε σήμερα επίσημα την τρίτη γενιά του Duster, με το μοντέλο σχεδιαστικά να ακολουθεί τη προσέγγιση του Bigster...

Αυτό είναι το νέο Dacia Duster

Αυτό είναι το νέο Dacia Duster, αφού διέρρευσε το επίσημο promo video του. Σχεδιαστικά, το νέο Duster αντλεί έμπνευση από το Bigster concept, με...

Το Tesla Model 3 το αυτοκίνητο που κόβεται πιο συχνά στα ΚΤΕΟ της Γερμανίας

Σύμφωνα με το TUV το Tesla Model 3 είναι το αυτοκίνητο που κόβεται πιο συχνά στον περιοδικό τεχνικό έλεγχο "Hauptuntersuchung", αντίστοιχο με το δικό...

Τον Φεβρουάριο του 2024 το ντεμπούτο του νέου Dacia Duster

Για τη Dacia το Duster είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο, όντας το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις σε ιδιώτες στην Ευρώπη τους πρώτους 9...